Dużo problemów z kompilacją
Ostatnio zmodyfikowano 2008-10-26 18:34
lynx |
» 2008-10-25 17:12:08 1 i 2. Gdy masz już wpisane using namespace, które poprawnie działa, nie musisz już wpisywać ddt::console... Jednak musisz być pewny, że namespace działa poprawnie. ;P |
|
Zniwiarz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2008-10-25 20:06:31 mam dobrze wpisane using namespace ale gdy wpisuje samo gotoxy(67,5); i tak wyskakuje blad
a co z moim 3 pytaniem? bo nie wiem gdzie mam to umiescic, probowalem miedzy nawiasami w main, tzn: main( tutaj to umiescilem ) |
|
DejaVu |
» 2008-10-25 20:19:07 Wklej log kompilacji - za dużo ogólników. |
|
Zniwiarz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2008-10-26 18:27:46 tak to wyglada: #include <iostream> #include <conio.h> #include "console.ddt" using namespace ddt::console; using namespace std; ddt::console::textattr( kolorTla * 16 + kolorTekstu ); int main( int kolorTla = 1; int kolorTekstu = 14; ) { int a; int b; cout << "podaj pierwsza liczbe (a): "; cin >> a; cout << "pdoaj druga liczbe (b): "; cin >> b; cout << "liczba a: " << a << endl; cout << "liczba b: " << b << endl; cout << "suma (a+b) wynosi: " << a + b << endl; cout << "roznica (a-b) wynosi: " << a - b << endl; cout << "roznica (b-a) wynosi: " << b - a << endl; cout << "iloczyn (a*b) wynosi: " << a * b << endl; cout << "calkowity wynik dzielenia (a/b) wynosi: " << a / b << endl; cout << "reszta z dzielenia (a/b) wynosi: " << a % b << endl; getch(); return( 0 ); } co tu jest nie tak? |
|
DejaVu |
» 2008-10-26 18:34:25 #include <iostream> #include <conio.h> #include "console.ddt" using namespace ddt::console; using namespace std; int kolorTla = 1; int kolorTekstu = 14; int main() { ddt::console::textattr( kolorTla * 16 + kolorTekstu ); int a; int b; cout << "podaj pierwsza liczbe (a): "; cin >> a; cout << "pdoaj druga liczbe (b): "; cin >> b; cout << "liczba a: " << a << endl; cout << "liczba b: " << b << endl; cout << "suma (a+b) wynosi: " << a + b << endl; cout << "roznica (a-b) wynosi: " << a - b << endl; cout << "roznica (b-a) wynosi: " << b - a << endl; cout << "iloczyn (a*b) wynosi: " << a * b << endl; cout << "calkowity wynik dzielenia (a/b) wynosi: " << a / b << endl; cout << "reszta z dzielenia (a/b) wynosi: " << a % b << endl; getch(); return( 0 ); }
Zamykam temat. |
|
1 « 2 » |