Jestem początkujący
Ostatnio zmodyfikowano 2011-04-12 19:16
McAffey |
» 2011-04-01 20:25:57 to miłe dla oka środowiska , które go szybko nie wystraszy |
No ja bym się tutaj kłócił, może pod względem prostoty rzeczywiście nie wystraszy i dla prostych programów początkujących wystarczy, ale jak jakiś większy projekt spróbujesz tam zrobić, to nie wiem czy już będzie Ci tam tak przyjemnie. Po za tym dev nie jest rozwijany i w ogóle jest mniej dopracowany niż np code::blocks (o którego przykład będę się podpierał, ponieważ go używam). Zwykłe uzupełnianie tekstu jakie jest np w code::blocksie, które działa tak, że jak napiszesz początek jakiejś zmiennej to on Ci proponuje jak zakończyć to pisanie, a to bardzo ułatwia pisanie. Ukrywanie tekstu pod klamrami i jeszcze wiele innych użytecznych funkcji których dev Ci nie dostarczy jest np w tym Code::blocksie. |
|
papaxpapa |
» 2011-04-04 23:15:14 Nie chce zakadac kolejnego tematu
kurs c++ rozdzial 8.
#include <iostream>
int main() { int to_jest_zmienna; unsigned int tylkoDodatnie; float zmiennoprzecinkowa; char jeden_znak; unsigned char rowniez_znak; int abc = - 53; tylkoDodatnie = 22; zmiennoprzecinkowa = 12.42; rowniez_znak = 'c'; std::cout << "Wypisujemy zmienne:" << std::endl; std::cout << " to_jest_zmienna = " << to_jest_zmienna << std::endl; std::cout << " tylkoDodatnie = " << tylkoDodatnie << std::endl; std::cout << " abc = " << abc << std::endl; std::cout << " zmiennoprzecinkowa = " << zmiennoprzecinkowa << std::endl; std::cout << " jeden_znak = " << jeden_znak << std::endl; std::cout << " rowniez_znak = " << rowniez_znak << std::endl; return 0; }
Kombinuje i nic prosze przebaczyc lamerskie pytania!
Serdecznie pozdraiam
|
|
ison |
» 2011-04-04 23:20:25 @papaxpapa kod jest OK, kompiluje się :) |
|
DejaVu |
» 2011-04-04 23:20:44 1. U mnie kod się kompiluje.
2. Jeden temat = jeden problem -> załóż własny ;)
3. Wklej log kompilacji bo nie wiadomo o co chodzi. |
|
papaxpapa |
» 2011-04-04 23:26:21 Jednak jestem prostakiem.Taka maa konkluzja ;) Litere c usilowalem wcisnac w "c" a ma byc `c`. Soory za lamerskie pytania... Pozdrawiam cieplo |
|
pekfos |
» 2011-04-05 16:01:26 Do Mapet (strona 1): używałem NetBeans i nawet w jakimś temacie wypisałem wszystkie wady tego IDE jakie znalazłem. zalet z kolei, nie znalazłem prawie żadnych.. więc nie wiem co w nim widzisz bo ja tego IDE kompletnie nie polecam. |
|
szyx_yankez |
» 2011-04-05 16:26:02 Jeden woli NetBeans drugi C::B a trzeci z kolej notatnik, każdy co innego, o gustach się nie dyskutuje.
To co dla Ciebie jest wadą, dla innego może być zaletą. |
|
capajera18 |
» 2011-04-12 18:13:54 A ja polecam c::b Jest wygodny, uzupełnia składnie, jest przejrzysty i estetyczny jako poczatkujacy chwale sobie code'a::b . Pozatym podczas bledu przy kompilacji czesto c::b ukazuje w którym miejscu, w ktorej linijce jest blad, czego np. w devie brakuje . |
|
1 2 « 3 » 4 |