Pseoudoliczby - gra
Ostatnio zmodyfikowano 2011-04-01 22:27
Daghelor Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pseoudoliczby - gra » 2011-04-01 22:08:19 Otóż mój kod wygląda tak: #include <iostream> #include <conio.h> #include <cstdlib> #include <ctime> using namespace std; int main()
{ int a; double liczba; int n; bool spr = cin.good(); srand( time( NULL ) ); a = rand() % 9 + 1; do { cout << "Sprobuj odgadnac liczbe\n Twoja liczba to:"; cin >> liczba; cin.sync(); cin.clear(); if( spr == false ) { cout << "Prosilem o podanie liczby\n Sprobuj ponownie :"; cin >> liczba; cin.sync(); cin.clear(); } if( spr == true ) { if( liczba > a ) { cout << "Twoja liczba jest za duza" << endl; n++; } if( liczba < a ) { cout << "Twoja liczba jest za mala" << endl; n++; } if( liczba == a ) { cout << "Brawo udalo ci sie odgadnac liczbe" << endl; cout << "Zajelo ci to"; cout << n; cout << "prob." << endl; } } } while( liczba != a ); system( "pause" ); return 0; } I nie wiem czemu... mi wyskakuje nie wiadomo ile prób , ktoś pomoże;)? |
|
malan |
» 2011-04-01 22:08:52 |
|
» 2011-04-01 22:19:11 Czyli mam zmienić na double albo inną zmienną? |
|
malan |
» 2011-04-01 22:20:27 Nie. Wypisz sobie na ekran konsoli wartość tej zmiennej (gdziekolwiek) przed wejściem do pętli. |
|
» 2011-04-01 22:27:07 Aa.. znowu głupi błąd... dziękuje. Zamykam. |
|
« 1 » |