Elano92 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-04-10 19:27:50 wiem , jak się pisze fora..... ale chcę zrobić tak jak tam jest ... to jest przykład i na fora chcę go przerobić |
|
malan |
» 2011-04-10 19:33:54 Gdybyś wiedział i dokładnie czytał kod, to by temat był rozwiązany ;) |
|
» 2011-04-10 19:37:32 #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; void wypelnijTablice( int t[], int iRozmiar ) { int a; cout << "Podaj " << iRozmiar << " liczb:" << endl; for( int i = 0; i < iRozmiar; i++ ); { cout << i; } }
int main() { int moja_tablica[ 5 ]; wypelnijTablice( moja_tablica, 5 ); int i = 0; do { cout << moja_tablica[ i ] << ", "; i++; } while( i < 5 ); getch(); return 0; }
Naprawde prubóje to pojąć , zrobiłem cout'em fora , ale dalej błąd |
|
ison |
» 2011-04-10 19:45:15 for( int i = 0; i < iRozmiar; i++ );
{ cout << i; }
wywal średnik na końcu wiersza z forem |
|
» 2011-04-10 19:46:52 #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int wypelnijTablice( int t[], int iRozmiar ) { int a; cout << "Podaj " << iRozmiar << " liczb:" << endl; for( int i = 0; i < iRozmiar; i++ ) { cin >> t[ i ]; } }
int main() { int moja_tablica[ 5 ]; wypelnijTablice( moja_tablica, 5 ); int i = 0; do { cout << moja_tablica[ i ] << ", "; i++; } while( i < 5 ); getch(); return 0; } Zrobiłem jednak cin a nie cout, ale i tak bardzo ci Dziękuje za pomoc ,poświęcony czas jaki włożyłeś po to abym mógł ruszyć dalej z programowaniem .Zamykam. |
|
» 2011-04-10 20:27:56 #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; void wypelnijTablice( int t[], int iRozmiar ) { int a; cout << "podaj liczby to tabeli" << endl; for( int i = 0; i < iRozmiar; i++ ) cin >> t[ i ]; }
int main( void ) { int moja_tablica[ 999 ]; wypelnijTablice( moja_tablica, 999 ); for( int i = 0; i < 999; i++ ) { cout << moja_tablica[ i ] << ", "; } getch(); return 0; }
ponawiam , dół programu nie chcę działać,choć błędów nie ma , dlaczego <szok> ? |
|
ison |
» 2011-04-10 20:43:46 jak nie chce działać? jesteś pewien że podajesz na wejściu 999 liczb? :p Twój program czeka aż podasz 999 liczb, dopiero po tym je wypisuje |
|
» 2011-04-10 23:09:38 #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std;
int losowa() { int a; srand( time( 0 ) ); a = rand() % 6 + 4; cout << a; return a; }
int wypelnijTablice( int t[], int iRozmiar ) { srand( time( 0 ) ); cout << "wylosowane" << endl; int wypis = losowa(); for( int i = 0; i < iRozmiar; i++ ) { cout >> t[ wypis ]; } }
int main( void ) { int moja_tablica[ 4 ]; wypelnijTablice( moja_tablica, 4 ); for( int i = 0; i < 4; i++ ) { cout << moja_tablica[ i ] << ", "; } getch(); return 0; }
Program się posypał siedziałem nad nim długo i klops , czy da się obejść tą lekcje 18 ? |
|
1 « 2 » 3 |