problem z kartą WiFi
Ostatnio zmodyfikowano 2011-05-18 15:24
pekfos Temat założony przez niniejszego użytkownika |
problem z kartą WiFi » 2011-05-17 19:21:41 Dopadłem takie urządzenie: TP-LINK TL-WN350G, kartę Wi-Fi na PCI. Jak próbuję się połączyć z ruterem bezprzewodowym to niby nawiązuje połączenie ale nie ma internetu bo nie może "Otrzymać adresu sieciowego". system Windows XP. Jak mieliście podobny problem to piszcie. |
|
DejaVu |
» 2011-05-17 21:13:42 Miałem raz 'przyjemność' z takim urządzeniem się zetknąć. Generalnie musisz zainstalować drivery, podejść z tą kartą bezprzewodową pod sam router i poczekać aż łaskawie się podłączy ;p Oczywiście jak będziesz wystarczająco blisko routera trzeba wybrać jeszcze sieć i podać hasło :) |
|
Mrowqa |
» 2011-05-18 14:56:04 Ja tam zbytnio się nie znam, ale miałem styczność z takim ( lub podobnym ) modelem :P Sąsiad kupił, ale problem leżał w karcie w kompie. Karta miała MAC zaczynający się od 0, a win7 właśnie ignorował wszystko zaczynające się od 0 ( nie dało się zmienić ). Znalazłem rozwiązanie -> odinstalować sterowniki, i zainstalować te na win XP :P Wszystko tera sąsiadowi pięknie śmiga :P
Pozdrawiam, Mrowqa |
|
» 2011-05-18 14:57:01 drivery były na płytce i są zainstalowane. co do podchodzenia pod ruter to chodzi ci o siłę sygnału? jak tak to nie ma to raczej znaczenia bo komp stoi piętro nad ruterem a antena przy ruterze jest taka mocna że sąsiedzi również mają z niej sygnał na maksa :P.
//system to XP i MAC nie zaczyna się na 0 :( |
|
Mrowqa |
» 2011-05-18 15:03:56 To nie wiem co :P Ja nie wiem jak mam u siebie dokładnie, ale może coś na routerze masz źle skonfigurowane ?? Z tego co pamiętam to ja mam sieć prywatną (?) z tym, że trza było dodać adres kompa ( czy czegoś tam :P ) na router. |
|
» 2011-05-18 15:24:00 może ma to jakieś znaczenie ale ten komp nie jest "pierwszej świeżości". procesor Intel Celeron 700 MHz i 256MB RAM na płycie ASUS CUBX-E :P komp ma jakieś 10 lat :D
//solved. konfiguracja rutera rozwiązała problem. :P |
|
« 1 » |