Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Instalacja allegro

Ostatnio zmodyfikowano 2011-06-25 15:23
Autor Wiadomość
DejaVu
» 2011-06-25 15:17:41
SFML ma dużo większe możliwości niż Allegro czy SDL. W dodatku da się te rzeczy robić prościej :) Jak będziesz tworzył mapę kafelkową to jedyne o czym musisz pamiętać to wyłączyć antialiasing dla tej tekstury (wywołanie jednej metody) - w przeciwnym wypadku krawędzie się źle będą stykały, no ale to już jest taki detal łatwo rozwiązywalny :)
P-34655
diego997
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2011-06-25 15:17:53
a dzięki temu kursowi który jest na tej stronie dam rade zrobić czy to za mało, oraz czy będę w stanie go opanować bo tak czytam troche o nim i ludzie piszą że jedna z trudniejszych bibliotek ?
P-34656
DejaVu
» 2011-06-25 15:21:59
Sam ten kurs pisałem ;p myślę, że dasz radę jeżeli masz podstawy programowania obiektowego. Jeżeli ich nie masz to wystarczy, że przeczytasz » Kurs C++ » Poziom 3Programowanie obiektowe - podstawowe pojęcia lekcja - wówczas nie powinieneś mieć w moim przekonaniu problemów ze zrozumieniem kursu. Co do poziomu trudności - uważam, że biblioteka jest nieporównywalnie prostsza od pozostałych bibliotek bo jest dobrze wszystko przemyślane. Tworzenie okna renderującego - banalne. Załadowanie tekstury w dowolnym formacie - banalne. Obsługa klawiatury i myszy - banalna. Podwójne buforowanie by ekran nie migał - załatwione sprzętowo na poziomie biblioteki i nic nie musisz robić, co w innych bibliotekach trzeba samemu oprogramować. Zalet jest tyle, że nie jestem Ci w stanie ich od ręki wszystkich wymienić :)
P-34657
diego997
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2011-06-25 15:23:46
ok mam nadzieje ze bede równie zadowolony jak przy czytaniu symfonii dzięki wam bardzo :)
P-34658
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2