Instalacja allegro
Ostatnio zmodyfikowano 2011-06-25 15:23
DejaVu |
» 2011-06-25 15:17:41 SFML ma dużo większe możliwości niż Allegro czy SDL. W dodatku da się te rzeczy robić prościej :) Jak będziesz tworzył mapę kafelkową to jedyne o czym musisz pamiętać to wyłączyć antialiasing dla tej tekstury (wywołanie jednej metody) - w przeciwnym wypadku krawędzie się źle będą stykały, no ale to już jest taki detal łatwo rozwiązywalny :) |
|
diego997 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-06-25 15:17:53 a dzięki temu kursowi który jest na tej stronie dam rade zrobić czy to za mało, oraz czy będę w stanie go opanować bo tak czytam troche o nim i ludzie piszą że jedna z trudniejszych bibliotek ? |
|
DejaVu |
» 2011-06-25 15:21:59 Sam ten kurs pisałem ;p myślę, że dasz radę jeżeli masz podstawy programowania obiektowego. Jeżeli ich nie masz to wystarczy, że przeczytasz Programowanie obiektowe - podstawowe pojęcia - wówczas nie powinieneś mieć w moim przekonaniu problemów ze zrozumieniem kursu. Co do poziomu trudności - uważam, że biblioteka jest nieporównywalnie prostsza od pozostałych bibliotek bo jest dobrze wszystko przemyślane. Tworzenie okna renderującego - banalne. Załadowanie tekstury w dowolnym formacie - banalne. Obsługa klawiatury i myszy - banalna. Podwójne buforowanie by ekran nie migał - załatwione sprzętowo na poziomie biblioteki i nic nie musisz robić, co w innych bibliotekach trzeba samemu oprogramować. Zalet jest tyle, że nie jestem Ci w stanie ich od ręki wszystkich wymienić :) |
|
diego997 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-06-25 15:23:46 ok mam nadzieje ze bede równie zadowolony jak przy czytaniu symfonii dzięki wam bardzo :) |
|
1 « 2 » |