[WinAPI] Problem z manifestem - źle wyświetla się ListBox i ListView
Ostatnio zmodyfikowano 2011-06-28 19:25
Mrowqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[WinAPI] Problem z manifestem - źle wyświetla się ListBox i ListView » 2011-06-28 15:16:56 Witam!
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Szukałem na google, MSDN, różnych forach i nic ... ListBox się źle odmalowywuje. ListBox i ListView wyglądają jak w Win XP ( mam Win 7 ) MIMO MANIFESTU !!
Korzystam z VC++ 2010 Express. Co muszę zrobić ? Dolinkować specjalnego *.liba ?? Zmienić ustawienia w manifeście / projekcie ?? Ściągnąć specjalną wersję biblioteki z internetu ??
Tak używam manifestu:
#pragma comment(linker,"\"/manifestdependency:type='win32' \ name='Microsoft.Windows.Common-Controls' version='6.0.0.0' \ processorArchitecture='*' publicKeyToken='6595b64144ccf1df' language='*'\"")
Tu macie link do programu, aby zobaczyć w czym problem ( wraz z moimi screen'ami ): http://chomikuj.pl/Iant/C*2b*2b/Beta*2c+testy/MTC+help,735240714.rar
Mam nadzieję, że ktoś wie co zrobić :) Wczoraj się nad tym długo męczyłem ... W końcu postanowiłem wreszcie opublikować program i zobaczyć co nie tak :)
PS program jest w fazie tworzenia i nie działa cały interfejs :) W ListBoksie działa część menu, w ListView - dodałem próbne wartości.
PPS ( do @DejaVu ) - w górnym kontrolkach Edit możesz zaobserwować ten "domyślny text". Pobaw się - zauważysz o co mi chodziło :)
Pozdrawiam,
Mrowqa |
|
Mrowqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-06-28 19:25:53 Znalazłem już odpowiedź :) ( inne forum :P )
SetWindowTheme( hListView, L"Explorer", NULL );
Z ListBoksem - niestety się nie da ;/
Pozdrawiam,
Mrowqa |
|
« 1 » |