asembler |
» 2011-07-14 13:50:19 jeśli program się kompiluje to znaczy, że biblioteki odbiegają od standardów |
Dokładnie, VC++ jest od Microsoftu a oni tradycyjnie wszystko robią po swojemu...
@Mrowqa Sprawdź sam. |
|
murek |
» 2011-07-14 13:57:05 http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/system/
Mrowqa brales sie za winapi bez ogarniecia podstaw? |
|
Elaine |
» 2011-07-14 14:38:05 jeśli program się kompiluje to znaczy, że biblioteki odbiegają od standardów |
Nie, bibliotek a nie odbiega w takiej sytuacji od standard u, vide 17.4.4.1/1: A C++ header may include other C++ headers. |
Może dołączać inne nagłówki, ale nie musi - jak to zrobi to wszystko jest w porządku, jak tego nie zrobi to również wszystko jest w porządku.
Dokładnie, VC++ jest od Microsoftu a oni tradycyjnie wszystko robią po swojemu... |
To brzmi śmiesznie biorąc pod uwagę fakt, że kompilator Microsoftu jest jednym z lepiej trzymających się standardu kompilatorów. Poza kilkoma drobnymi rzeczami, które i tak ciężko zauważyć oraz tym, że czasem jest bardziej liberalny niż standard zakłada, nie ma się do czego przyczepić. |
|
asembler |
» 2011-07-14 14:44:58 To brzmi śmiesznie biorąc pod uwagę fakt, że kompilator Microsoftu jest jednym z lepiej trzymających się standardu kompilatorów. Poza kilkoma drobnymi rzeczami, które i tak ciężko zauważyć oraz tym, że czasem jest bardziej liberalny niż standard zakłada, nie ma się do czego przyczepić. |
Czy to że ktoś robi coś samodzielnie, zamiast kopiować pracę kogoś innego, jest czymś złym ?? |
|
Mrowqa |
» 2011-07-14 14:49:17 @asembler & murek Umie podstawy od kilku lat ... ( od piątej klasy podstawówki :P ). Pisałem Wam - sam sprawdziłem! To, że w Waszych kompilatorach biblioteka nie jest zainkludowana - Wasza sprawa. U mnie jest - jak z resztą pisałem. Skoro jest zainkludowana - więc zawiera. ( ale chaotycznie napisane :P mam nadzieję, że zrozumiecie :D )
@Iname jesteś programistą z zawodu ?? albo przynajmniej informatykiem ?? :D Twoja wiedza czasem mnie powala :D ( z resztą nic dziwnego, mam tylko 15 lat :D od 4 dni, ale mniejsza o to :P xD ).
Pozdrawiam, Mrowqa |
|
Elaine |
» 2011-07-14 14:52:11 Czy to że ktoś robi coś samodzielnie, zamiast kopiować pracę kogoś innego, jest czymś złym ?? |
C++ jest jasno określone przez standard, więc kompilatory powinny się go trzymać, co w tym dziwnego? Ta liberalność jest czasem denerwująca, gdyż zdarza mu się przepuścić kod, który pod innymi kompilatorami nie przejdzie - przeważnie z powodu braku jednego słowa kluczowego.
Wcześniej stwierdziłeś, że MSVC jest be, ponieważ "wszystko robi po swojemu", skąd ta zmiana? |
|
asembler |
» 2011-07-14 14:55:18 Wcześniej stwierdziłeś, że MSVC jest be, ponieważ "wszystko robi po swojemu", skąd ta zmiana? |
Nigdy nie uważałem że jest "be", jeśli znajdę pewien post zawierający dyskusję o środowisko, zobaczysz że trzymałem się strony VC++. |
|
Elaine |
» 2011-07-14 14:56:34 Specjalnie dla Ciebie zacytuję to jeszcze raz: Dokładnie, VC++ jest od Microsoftu a oni tradycyjnie wszystko robią po swojemu... |
|
|
1 2 « 3 » 4 |