Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

[Kurs C++, Lekcja 4] Pierwszy program nie wyświetla tekstu

Ostatnio zmodyfikowano 2012-10-26 00:15
Autor Wiadomość
asembler
» 2011-07-14 13:50:19
jeśli program się kompiluje to znaczy, że biblioteki odbiegają od standardów
Dokładnie, VC++ jest od Microsoftu a oni tradycyjnie wszystko robią po swojemu...

@Mrowqa Sprawdź sam.
P-35951
murek
» 2011-07-14 13:57:05
http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdlib/system/

Mrowqa brales sie za winapi bez ogarniecia podstaw?
P-35952
Elaine
» 2011-07-14 14:38:05
jeśli program się kompiluje to znaczy, że biblioteki odbiegają od standardów
Nie, biblioteka nie odbiega w takiej sytuacji od standardu, vide 17.4.4.1/1:
A C++ header may include other C++ headers.
Może dołączać inne nagłówki, ale nie musi - jak to zrobi to wszystko jest w porządku, jak tego nie zrobi to również wszystko jest w porządku.

Dokładnie, VC++ jest od Microsoftu a oni tradycyjnie wszystko robią po swojemu...
To brzmi śmiesznie biorąc pod uwagę fakt, że kompilator Microsoftu jest jednym z lepiej trzymających się standardu kompilatorów. Poza kilkoma drobnymi rzeczami, które i tak ciężko zauważyć oraz tym, że czasem jest bardziej liberalny niż standard zakłada, nie ma się do czego przyczepić.
P-35955
asembler
» 2011-07-14 14:44:58
To brzmi śmiesznie biorąc pod uwagę fakt, że kompilator Microsoftu jest jednym z lepiej trzymających się standardu kompilatorów. Poza kilkoma drobnymi rzeczami, które i tak ciężko zauważyć oraz tym, że czasem jest bardziej liberalny niż standard zakłada, nie ma się do czego przyczepić.

Czy to że ktoś robi coś samodzielnie, zamiast kopiować pracę kogoś innego, jest czymś złym ??
P-35956
Mrowqa
» 2011-07-14 14:49:17
@asembler & murek
Umie podstawy od kilku lat ... ( od piątej klasy podstawówki :P ). Pisałem Wam - sam sprawdziłem! To, że w Waszych kompilatorach biblioteka nie jest zainkludowana - Wasza sprawa. U mnie jest - jak z resztą pisałem. Skoro jest zainkludowana - więc zawiera. ( ale chaotycznie napisane :P mam nadzieję, że zrozumiecie :D )

@Iname jesteś programistą z zawodu ?? albo przynajmniej informatykiem ?? :D Twoja wiedza czasem mnie powala :D ( z resztą nic dziwnego, mam tylko 15 lat :D od 4 dni, ale mniejsza o to :P xD ).

Pozdrawiam,
Mrowqa
P-35957
Elaine
» 2011-07-14 14:52:11
Czy to że ktoś robi coś samodzielnie, zamiast kopiować pracę kogoś innego, jest czymś złym ??
C++ jest jasno określone przez standard, więc kompilatory powinny się go trzymać, co w tym dziwnego? Ta liberalność jest czasem denerwująca, gdyż zdarza mu się przepuścić kod, który pod innymi kompilatorami nie przejdzie - przeważnie z powodu braku jednego słowa kluczowego.

Wcześniej stwierdziłeś, że MSVC jest be, ponieważ "wszystko robi po swojemu", skąd ta zmiana?
P-35958
asembler
» 2011-07-14 14:55:18
Wcześniej stwierdziłeś, że MSVC jest be, ponieważ "wszystko robi po swojemu", skąd ta zmiana?
Nigdy nie uważałem że jest "be", jeśli znajdę pewien post zawierający dyskusję o środowisko, zobaczysz że trzymałem się strony VC++.
P-35959
Elaine
» 2011-07-14 14:56:34
Specjalnie dla Ciebie zacytuję to jeszcze raz:
P-35960
1 2 « 3 » 4
Poprzednia strona Strona 3 z 4 Następna strona