Photoshop
Ostatnio zmodyfikowano 2011-08-16 17:27
m4tx |
» 2011-08-02 12:09:31 Taki obrazek można narysować nawet w Paincie... Ale do tego trzeba mieć talent, zamiast myśleć, że "jak się nauczę obsługiwać Photoshopa to już będę taki superpro!". Zacznij od Gimpa, jak zacznie Ci coś ładnego wychodzić, możesz pomyśleć o Photoshopie... |
|
kamillo121 |
» 2011-08-02 12:39:05 Co wy macie jakąś manie do niekomercyjnych programów ? jak chce rysować w photoshopie to chyba jasne, że musi zacząć się go uczyć a nie zmieniać na jakieś darmowe programiki. Co do tego linku i statku oczywiście, że się da tylko trzeba mieć wprawę. Co do talentu to bez ćwiczeń tez nic nie zrobisz więc można się po prostu tego nauczyć o ile tego chcesz. Rysować dużo na kartce itd. Photoshop to program nie dla zwykłego użytkownika domowego, tylko dla profesjonalistów |
Teraz żeś walną jak łysy grzywą o kant kuli. Dla profesjonalistów ? Obsługa jest bardzo prosta jeżeli chcesz z niego korzystać jako początkujący to proszę bardzo. PS ci to ułatwia a nie utrudnia. Powiem więcej, obsługa ps'a jest łatwiejsza i wygodniejsza niż gimpie - takie moje odczucie. |
|
m4tx |
» 2011-08-02 12:55:49 Taaa? A nie szkoda Ci wydać kilka tysięcy złotych na taki program? No właśnie... |
|
kamillo121 |
» 2011-08-02 12:59:39 A nie szkoda Ci wydać kilka tysięcy złotych na taki program? No właśnie... |
Nie, nie szkoda mi wydawać kasy na taki produkt,powiem więcej nie szkoda mi nawet wdać na dwie licencje bo jest tego wart. Jeżeli nie jesteś pewien produktu ściągasz triala i sprawdza. Własnie przez takie podejście jak twoje te produkty utrzymują takie kwoty. Co to za profesjonalizm jak klient dzwoni do ciebie i pyta się w jakim oprogramowaniu przygotujesz mu projekt graf a ty odpowiadasz, że w gimpie. Wyśmiał by cie przez telefon i by się skończyła umowa. |
|
m4tx |
» 2011-08-02 13:02:19 Nie. Te programy utrzymuję takie kwoty przez piractwo, nie przez moje podejście. |
|
kamillo121 |
» 2011-08-02 13:07:38 A piractwo w tym zakresie niby przez co ? Przez to, że ludziom szkoda wydawać pieniędzy na oprogramowanie bo przecież mu nie trzeba. Piractwo na zasadzie: ściągnę sobie wersję z crackiem pobawię się nim z 3/4 miesiące a potem kupię licencję i zacznę zarabiać mi nie przeszkadza bo zakup mimo wszystko trzeba dobrze przemyśleć ale ludzi z takim podejściem jak wyżej nie szanuję, kompletny brak poszanowania dla czyjejś pracy. Jakoś ludzie za oceanem potrafią się wzbogacać na oprogramowaniu (pomijam już koszty i tak dalej) a u nas nawet gdyby ktoś taki miał zapłacić 30zł na licencje i tak powiedziałby, że sobie ściągnie z internetu za darmo. Dobra koniec OT. |
|
m4tx |
» 2011-08-02 13:10:25 kompletny brak poszanowania dla czyjejś pracy. |
Taaaaa! Pewnie! Najlepiej to kupić cały software jaki jest na rynku i wtedy będzie poszanowanie dla czyjejś pracy, co? Gratuluję! Niestety, ale tak wynika z Twojej wiadomości. |
|
kamillo121 |
» 2011-08-02 13:16:20 Widzisz w czymś problem ? Kupujesz licencję na to czego używasz. Wiele osób tak robi(wcale nie bogatych) i nie widzą w tym problemu. |
|
1 « 2 » 3 4 5 |