Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Photoshop

Ostatnio zmodyfikowano 2011-08-16 17:27
Autor Wiadomość
m4tx
» 2011-08-02 12:09:31
Taki obrazek można narysować nawet w Paincie... Ale do tego trzeba mieć talent, zamiast myśleć, że "jak się nauczę obsługiwać Photoshopa to już będę taki superpro!". Zacznij od Gimpa, jak zacznie Ci coś ładnego wychodzić, możesz pomyśleć o Photoshopie...
P-37908
kamillo121
» 2011-08-02 12:39:05
Co wy macie jakąś manie do niekomercyjnych programów ? jak chce rysować w photoshopie to chyba jasne, że musi zacząć się go uczyć a nie zmieniać na jakieś darmowe programiki. Co do tego linku i statku oczywiście,  że się da tylko trzeba mieć wprawę. Co do talentu to bez ćwiczeń tez nic nie zrobisz więc można się po prostu tego nauczyć o ile tego chcesz. Rysować dużo na kartce itd.

Photoshop to program nie dla zwykłego użytkownika domowego, tylko dla profesjonalistów
Teraz żeś walną jak łysy grzywą o kant kuli.
Dla profesjonalistów ? Obsługa jest bardzo prosta jeżeli chcesz z niego korzystać jako początkujący to proszę bardzo. PS ci to ułatwia a nie utrudnia.
Powiem więcej, obsługa ps'a jest łatwiejsza i wygodniejsza niż gimpie - takie moje odczucie.
P-37910
m4tx
» 2011-08-02 12:55:49
Taaa? A nie szkoda Ci wydać kilka tysięcy złotych na taki program? No właśnie...
P-37911
kamillo121
» 2011-08-02 12:59:39
A nie szkoda Ci wydać kilka tysięcy złotych na taki program? No właśnie...
Nie, nie szkoda mi wydawać kasy na taki produkt,powiem więcej nie szkoda mi nawet wdać na dwie licencje bo jest tego wart. Jeżeli nie jesteś pewien produktu ściągasz triala i sprawdza. Własnie przez takie podejście jak twoje te produkty utrzymują takie kwoty.
Co to za profesjonalizm jak klient dzwoni do ciebie i pyta się w jakim oprogramowaniu przygotujesz mu projekt graf a ty odpowiadasz, że w gimpie. Wyśmiał by cie przez telefon i by się skończyła umowa.
P-37912
m4tx
» 2011-08-02 13:02:19
Nie. Te programy utrzymuję takie kwoty przez piractwo, nie przez moje podejście.
P-37914
kamillo121
» 2011-08-02 13:07:38
A piractwo w tym zakresie niby przez co ? Przez to, że ludziom szkoda wydawać pieniędzy na oprogramowanie bo przecież mu nie trzeba. Piractwo na zasadzie: ściągnę sobie wersję z crackiem pobawię się nim z 3/4 miesiące a potem kupię licencję i zacznę zarabiać mi nie przeszkadza bo zakup mimo wszystko trzeba dobrze przemyśleć ale ludzi z takim podejściem jak wyżej nie szanuję, kompletny brak poszanowania dla czyjejś pracy. Jakoś ludzie za oceanem potrafią się wzbogacać na oprogramowaniu (pomijam już koszty i tak dalej) a u nas nawet gdyby ktoś taki miał zapłacić 30zł na licencje i tak powiedziałby, że sobie ściągnie z internetu za darmo. Dobra koniec OT.
P-37916
m4tx
» 2011-08-02 13:10:25
kompletny brak poszanowania dla czyjejś pracy.
Taaaaa! Pewnie! Najlepiej to kupić cały software jaki jest na rynku i wtedy będzie poszanowanie dla czyjejś pracy, co? Gratuluję! Niestety, ale tak wynika z Twojej wiadomości.
P-37917
kamillo121
» 2011-08-02 13:16:20
Widzisz w czymś problem ? Kupujesz licencję na to czego używasz. Wiele osób tak robi(wcale nie bogatych) i nie widzą w tym problemu.
P-37918
1 « 2 » 3 4 5
Poprzednia strona Strona 2 z 5 Następna strona