[WinAPI, C++] Zmiana takstu w menu
Ostatnio zmodyfikowano 2011-08-08 18:57
Mrowqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[WinAPI, C++] Zmiana takstu w menu » 2011-08-08 18:52:44 Witam!
Czy jest możliwość (a zdaję mi się, że jest :)) dynamicznej zmiany tekstu w menu posiadając uchwyt? Konkretnie: w pliku zasobów zdefiniowałem sobie menu. Za pomocą MAKEINTRESOURCE pobieram uchwyt który ładuję do CreateWindowEx. Piszę możliwość zmiany języka do mojego programu i teraz pytanie: jak zmienić tekst przycisków w menu posiadając uchwyt? Dodam, że może to być przed załadowaniem menu do okna głównego za pomocą CreateWindowEx. Czy jednak będę zmuszony dynamicznie składać menu ?? ;( Jeśli tak, to jak?? :P Pamiętam, że któryś mod się pytał o to, ale jakoś nie mogę znaleźć tego wątku...
Pozdrawiam, Mrowqa |
|
pekfos |
» 2011-08-08 18:55:23 Może zrób różne wersje dla języków? |
|
Mrowqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-08-08 18:57:17 Tekst wczytuje z pliku... (po to, by użytkownicy mogli własne języki dodawać ;)) Więc nie mogę użyć Twojego rozwiązania ;/ /edit: coś znalazłem :P może coś z tego wyjdzie.../edit2: Mam!! ;) - zawołał radośnie MrowqaOto rozwiązanie dla potomnych: LPMENUITEMINFO lpMii = new MENUITEMINFO; lpMii->cbSize = sizeof( MENUITEMINFO ); lpMii->fMask = MIIM_STRING; lpMii->dwTypeData = L"hack ;D";
int odp = SetMenuItemInfo( GetSubMenu( hMenu, 1 ), 1, TRUE, lpMii );
delete lpMii;
Wolno tak zmieniać tekst, ID, stan itp. dynamicznie, nawet po załadowaniu menu do okna ;) Więcej info: zob. link wyżej ;) |
|
« 1 » |