xevuel Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-08-20 14:00:21 a w którym miejscu? 66 main.cpp 'struct BITMAPINFOHEADER' has no member named 'bfReserved1' [/cpp] |
|
pekfos |
» 2011-08-20 14:02:08 |
|
» 2011-08-20 14:06:02 void screen( HWND okno, char * plik ) { HDC _dc = GetWindowDC( okno ); RECT re; GetWindowRect( okno, & re ); int w = re.right, h = re.bottom; HDC dc = CreateCompatibleDC( 0 ); HBITMAP bm = CreateCompatibleBitmap( _dc, w, h ); SelectObject( dc, bm ); StretchBlt( dc, 0, 0, w, h, _dc, 0, 0, w, h, SRCCOPY ); void * f = CreateFile( plik, GENERIC_WRITE, 0, NULL, CREATE_ALWAYS, 0, 0 ); void * buf = new char[ w * h * 3 ]; GetObject( bm, 84, buf ); HDC ddd = GetDC( 0 ); HDC dc2 = CreateCompatibleDC( ddd ); tagBITMAPINFO bi; bi.bmiHeader.biSize = sizeof( bi.bmiHeader ); bi.bmiHeader.biWidth = w; bi.bmiHeader.biHeight = h; bi.bmiHeader.biPlanes = 1; bi.bmiHeader.biBitCount = 24; bi.bmiHeader.biCompression = 0; bi.bmiHeader.biSizeImage = w * h * 3; CreateDIBSection( dc, & bi, DIB_RGB_COLORS, & buf, 0, 0 ); GetDIBits( dc, bm, 0, h, buf, & bi, DIB_RGB_COLORS ); BITMAPFILEHEADER bif; bif.bfType = MAKEWORD( 'B', 'M' ); bif.bfSize = w * h * 3 + 54; bif.bfOffBits = 54; bi.bmiHeader.biClrImportant = 0; bi.bmiHeader.biClrUsed = 0; bif.bfReserved1 = 0; bif.bfReserved2 = 0; bif.biXPelsPerMeter = 0; bif.biYPelsPerMeter = 0; BITMAPINFOHEADER bii; bii.biSize = 40; bii.biWidth = w; bii.biHeight = h; bii.biPlanes = 1; bii.biBitCount = 24; bii.biCompression = 0; bii.biSizeImage = w * h * 3; DWORD r; WriteFile( f, & bif, sizeof( bif ), & r, NULL ); WriteFile( f, & bii, sizeof( bii ), & r, NULL ); WriteFile( f, buf, w * h * 3, & r, NULL ); CloseHandle( f ); }
To mój kod. Błędy przy nim: 58 main.cpp 'struct BITMAPFILEHEADER' has no member named 'biXPelsPerMeter' . Ja już muszę spadać. Jakbyś mógł zamieścić gotowy kod... |
|
pekfos |
» 2011-08-20 14:11:21 |
|
» 2011-08-20 16:22:58 Wydrukowałem i przeczytałem dokładnie ten opis, ale jeszcze nie sprawdzałem. Jakby nie działało, to będę pisał :) |
|
» 2011-08-22 10:23:46 Melduję posłusznie, panie generale: rozkaz wykonany, a wroga armia pod sztandarem Niewiedzy oddaliła się. Jednak szpieg o imieniu Nieskończona Chęć Poznawania Nowych Rzeczy podpowiada mi, że szykuje się kolejny powrót... :P Dzięki wielkie ;) |
|
1 2 3 4 « 5 » |