Znak i liczba podawana w jednym strumieniu wejściowym.
Ostatnio zmodyfikowano 2011-09-06 23:07
malan |
» 2011-09-06 20:07:42 x == false; - to mnie zmyliło. Nie możesz zmiennej typu std::string przypisać wartości logicznej. while( x ); ? Wróć do kursu :) |
|
Krump Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-09-06 20:37:22 to while( x ) zostawiłem w połowie, bo chciał kod. Miałem dopisać xD Dobra zrobiłem to łopatologicznie xD Kompiluje mi i wszystko działa mogę się pochwalić swoja łopatologią xD PS. Teraz jak by mógł mi pomóc ogarnąć jak używać (zapisać) funkcje toupper i tolower, aby działała. |
|
malan |
» 2011-09-06 22:50:08 Zaprezentuj swoje rozwiązanie dla potomnych :) Teraz jak by mógł mi pomóc ogarnąć jak używać (zapisać) funkcje toupper i tolower, aby działała. |
Jeden temat- jeden problem. |
|
Krump Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-09-06 23:07:00 int i = 0, x, z = 0; do { i++; cout << "Podaj " << i << " składnik: "; cin >> x; if( isNumber( x ) ) { int n = string2Int( x ); wynik = wynik + n; } else { if( x == "Koniec" || x == "koniec" || x == "kOniec" || x == "KONIEC" || x == "kONIEC" ) { cout << "\tZakończyłeś dodawanie." << endl; z = 1; } else { cout << "\tBłędna komenda." << endl; i--; } } } while( z != 1 );
PS. Dobra jak wolicie to zakładam drugi temat :) |
|
1 2 « 3 » |