Pytanie związane z priority_queue
Ostatnio zmodyfikowano 2011-11-08 15:05
Wolf4817 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Pytanie związane z priority_queue » 2011-11-08 10:16:37 Witam Chciałbym zapytać was o priority_queue mianowicie czy jest możliwość aby użyć tej kolejki w taki sposób że mam: class xxx { int x; int y; int w; }; W taki sposób żeby przyjmowała całe obiekty np klasy xxx (i tu moje wielkie pytanie ;p) a priorytetem był jedynie powiedzmy xxx.w czy jest to możliwe?. Z dokumentacji niestety nie bardzo uzyskałem odpowiedź dlatego postanowiłem założyć osobny wątek na tym forum Dodam że przy probie zrobienia czegoś takiego priority_queue <int ,<xxx> > nazwa; kompilator krzyczał: error: template argument 2 is invalid error: template argument 3 is invalid error: expected unqualified-id before '>' token Co rozumiem że po prostu złą składnie podałem dlatego pytam czy jest w ogóle coś takiego możliwe? Pozdrawiam |
|
DejaVu |
» 2011-11-08 11:01:12 Jest to możliwe. Wystarczy przeciążyć odpowiednie operatory w klasie: <, ==, != i być może jeszcze jakiś. |
|
pekfos |
» 2011-11-08 15:05:14 ... Kłania się znajomość dokumentacji funkcji których używasz. |
|
« 1 » |