[Lekcja 21] Prośba o sprawdzenie kodu
Ostatnio zmodyfikowano 2011-11-11 00:53
malan |
» 2011-11-09 23:12:26 No i o to chodziło żebyś sam rozwiązał ten problem. Na tym polega praca programisty. BTW: Czym się różni czyJestWtablicy od czyBylaWylosowana? system( "pause" ); - czy tego używa się w kursie? |
|
ptaq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-11-10 00:18:36 funkcja czyBylaWylosowana sprawdza przed umieszczeniem liczby w tablicy "wylosowane" czy oby jej już tam niema :D , czy może coś źle rozumuje ?? hmmm używam Dev-C++ i chciałbym zobaczyć com uczynił :D , wiem ze sa bardziej profesjonalne metody , ale to chyba szczegół. |
|
malan |
» 2011-11-10 17:22:56 Przecież to są dwie te same funkcje różniące się tylko nazwą. |
|
OSA_PL |
» 2011-11-10 17:27:30 O ile mi się dobrze zdaje, to jedna sprawdza czy wylosowana liczba = którejś z liczb wpisanych przez użytkownika, a druga sprawdza czy liczba która została wylosowana nie była wylosowana wcześniej.
Edit: Dopiero teraz zrozumiałem o co wam chodzi, tak macie rację to identyczna funkcja. xD |
|
ptaq Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-11-11 00:53:50 no fakt ze działają tak samo ale na mój gust początkującego ;p była potrzebna gdyż pierwsza działa w oparciu o tablice z liczbami wybranymi przez użytkownika a druga o tablice z liczbami wylosowanymi. Czyli ze co ???, wystarczyło skorzystać tylko z jednej ??? czy jak wy to widzicie,???? program działa raczej prawidłowo. |
|
1 « 2 » |