Jak stworzyć aplikacje, która potrafi posortować tablicę liczb całkowitych dwoma wybranymi metodami
Ostatnio zmodyfikowano 2011-11-12 16:58
mattttt85 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Jak stworzyć aplikacje, która potrafi posortować tablicę liczb całkowitych dwoma wybranymi metodami » 2011-11-12 09:58:56 Zacząłem coś kombinować na swój sposób, ale teraz jestem w kropce.Proszę o pomoc. Poniżej kod: using namespace std; int GetSize() { int rozmiar; do { cout << "Podaj rozmiar tablicy :"; cin >> rozmiar; } while( rozmiar <= 0 ); return rozmiar; } void GenerTab( int t[], int r ) { srand( time( NULL ) ); for( int i = 0; i < r; i++ ) t[ i ] = rand() % 100; } void PrintTab( int * t, int r ) { for( int i = 0; i < r; i++ ) cout << "tab [ " << i << "] =" << t[ i ] << endl; }
int main( int argc, char ** * charc ) { int size = GetSize(); int * tab = new int[ size ]; GenerTab( tab, size ); PrintTab( tab, size ); delete[] tab; tab = NULL; system( "PAUSE" ); return EXIT_SUCCESS; } a co to jest STL, ja dopiero co sie ucze wiec nic mi to nie mówi, można jaśniej? |
|
Drraven |
» 2011-11-12 10:44:30 Skorzystać z algorytmów STL, albo stworzyć takowy sam :D |
|
poldek |
» 2011-11-12 16:45:08 Jeśli chcesz się wziąć za sortowanie to najpierw zajrzyj na przykład na wikipedie ,moim zdaniem najprostsze sortowanie to sortowanie bąbelkowe masz link http://pl.wikipedia.org/wiki/Sortowanie_b%C4%85belkowe
|
|
pekfos |
» 2011-11-12 16:58:09 po co rozwijasz program do sortowania skoro nie umiesz sortować i twój program do sortowania robi wszystko poza sortowaniem? użyj algorytmów STL. jest tam sporo metod sortowania. Jak stworzyć aplikacje, która potrafi posortować tablicę liczb całkowitych dwoma wybranymi metodami |
..a na jutro "jak napisać Tibie?", "jak napisać Quake'a?". Czy tylko ja widząc taką nazwę tematu od razu myślę że ktoś nie mający pojęcia o programowaniu chce gotowca? Tutaj nazwa powinna być np taka: "Problem z implementacją sortowania". Chociaż.. taki temat w ogóle nie powinien istnieć! I internecie jest multum kursów i artykułów o sortowaniu! Google ci ukradli? |
|
« 1 » |