[Qt] Nie tworzą się pliki nagłówkowe formularzu.
Ostatnio zmodyfikowano 2011-11-21 22:45
abdul Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Qt] Nie tworzą się pliki nagłówkowe formularzu. » 2011-11-21 21:51:42 czesc wszystkim. mam problem, tak jak w temacie, Nie tworzą się pliki nagłówkowe formularzu. Utworzyłem sobie w designerze layout programu. (.ui) http://doc.qt.nokia.com/4.7-snapshot/designer-calculatorform.htmlW dokumentacji zawarta jest taka informacja: "The CalculatorForm class uses the user interface described in the calculatorform.ui file. To access the form and its contents, we need to include the ui_calculatorform.h header file created by uic during the build process: #include "ui_calculatorform.h". |
Problem w tym że nie rozumiem jak ma zostać utworzony ten plik nagłówkowy (ui_calculatorform.h) Pisze ze zostaje tworzone przez jakies uic, ale ja nie wiem jak to uruchomic. W pliku pro mam takie cos: SOURCES += main.cpp\ mainwindow.cpp
HEADERS += mainwindow.h
FORMS = mainwindow.ui |
|
DejaVu |
» 2011-11-21 22:01:05 |
|
abdul Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-11-21 22:45:36 jakimś dziwnym trafem udało mi się, pomieszałem chyba coś w głownym pliku.
błędem nie było to że plik nagłówkowy ui_calculatorform.h nie został utworzony, bo teraz też go nie ma a program uruchamia się bez błędów :)
może kiedyś dowiem się jak to działa ;) narazie ważne że działa ! :D
dzięki za odpowiedź Dejavu, nawiasem, widzę że portal poszerzył się o dokumentację curla. jak znajdę czas to też coś postaram się napisać. |
|
« 1 » |