C++ Builder TabIndex
Ostatnio zmodyfikowano 2011-12-08 15:35
DVD93 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
C++ Builder TabIndex » 2011-12-07 20:49:06 Witam piszę własnie w Borland Builderze 6 program ,który ma otwierać i tworzyć wiele dokumentów do edycji użyłem to tego celu komponentu TabControl i czy ktoś może wie jak odczytać TabIndex aktualnie otwartej karty? |
|
DVD93 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-12-07 21:41:34 No dobrze do tego doszedłem w końcu ;) za to pojawił się inny problem czy umiałby ktoś zrobić w C++ Builder 6 interfejs wielodokumentowy taki jak jest np w Notepad++ czyli naciskam utwórz nowy dokument i tworzy się zakładka nowego dokumentu itd. Ponieważ ten ,który mi się udało zrobić umie tylko odczytywać wiele dokumentów lecz o edycji lub utworzeniu nowych mogę zapomnieć.
Z góry dzięki za pomoc. ;) |
|
akwes |
» 2011-12-08 15:35:34 Zapomnieć? Czemu?
Na każdej zakładce musi znaleźć się osobne Memo, ewentualnie, w pamięci mieć tekst plików, a jedynie wgrywać do memo po zmianie indexu karty.
Plik>Nowy, Otwiera nową kartę z nowym memo, i plik istnieje jedynie w pamięci komputera (ewentualnie jakieś własne tmp kopie bezpieczeństwa) a tak to dopiero po zapisie plik zaistnieje na dysku. Z czym konkretnie masz problem :P ? |
|
« 1 » |