Mrovqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Serwer FTP i biblioteka do jego obsługi » 2011-12-18 13:28:55 Witam!
Siedziałem na internecie, to trochę tam tego jest... Jakie darmowe, z dużym dyskiem i w miarę z szybkim transferem serwery FTP polecacie? Jaką bibliotekę do obsługi serwerów FTP polecacie? Chodzi mi głównie o ściąganie plików z tego serwera. Chcę zrobić auto-update do mojej aplikacji :D Curl? Może inna biblioteka, jaka?
Pozdrawiam, Mrowqa |
|
pekfos |
» 2011-12-18 13:31:45 Do takich celów wystarczy zwykły hosting WWW i cURL. MTC 2.0? Nie mogę się doczekać ;P |
|
» 2011-12-18 13:43:40 Do takich celów wystarczy zwykły hosting WWW i cURL |
Chodzi mi o duży dysk w necie z szybkim transferem, żeby szybko się ściągało i żeby pomieściło się tam wiele aplikacji... Póki co będzie jedna ;P Widziałem różne dyski... Chodzi mi o taki, który będzie cały czas dostępny (nie wygaśnie), cały czas darmowy i nie będę musiał zakładać stronki (jak to przykładowo jest na cba.pl ;P tzn. na cba nie wolno zakładać kont dla samego serwa FTP). MTC 2.0? Nie mogę się doczekać ;P |
Tak, MTC, ale nie w wersji 2.0 :P |
|
pekfos |
» 2011-12-18 13:47:18 1. Strona się przyda, możesz wstawić "strona w budowie" a jak będziesz chciał to nie będziesz musiał nowego hostingu brać :P 2. transfer bez limitu i chyba 2 GB powierzchni (cba.pl) 3. Sorki, chciałem napisać MTC 0.2. Pełno bugów i SIGSEGVów :P |
|
» 2011-12-18 13:54:51 1. Strona się przyda, możesz wstawić "strona w budowie" a jak będziesz chciał to nie będziesz musiał nowego hostingu brać :P |
Prędzej czy później bym i tak zrobił stronkę ;P Chodzi mi też o to, by serwer download był nie na tym co strona... Choć póki co nie mam nic przeciwko ;] 2. transfer bez limitu i chyba 2 GB powierzchni (cba.pl) |
yyyy... Ja czytałem, że cba.pl jest wolne i brat powiedział, że powierzchnia dysku wynosi 100MB... po za tym od wczoraj czekam na maila od cba.pl :/ do tej pory aktywacyjny mail nie przyszedł :/ (dyrektor szkoły chciał forum ;P) 3. Sorki, chciałem napisać MTC 0.2. Pełno bugów i SIGSEGVów :P |
Oj, coś we mnie nie wierzysz... Jak Ci aplikacje wysypie to Ci wtedy pogratuluję :P Sprawdzałem i nawet na binarkach nie wywala ;P Póki co muszę jeszcze przyspieszyć jedno szyfrowanie, a drugie zabezpieczyć... xD PS teraz myślę nad wprowadzeniem XORa... ale póki co go nie będzie :P |
|
pekfos |
» 2011-12-18 13:57:31 Oj, coś we mnie nie wierzysz... |
Albo ty we mnie ;] co do pojemności to zaraz sprawdzę.. //edit: Nie 2GB tylko 1GB. Moja stronka sie tak ma: 0,41% [4,15 MB z 1,00 GB] (tak dla dowodu) |
|
» 2011-12-18 14:05:04 Faktycznie, sprawdziłem przed chwilą... ale problem jest w tym, że maksymalny rozmiar pliku to 6MB :/ Jaki jest transfer z twojej stronki (jak szybko ściąga)? Na ugu.pl masz maksymalny rozmiar pliku 10MB, ale rozmiar dysku chyba 150MB... |
|
akwes |
» 2011-12-18 14:08:26 Mrowka, gdzie MTC mozna pobrać :P bym go sobie wysypał:P |
|
« 1 » 2 3 |