Problem z ddt::console;
Ostatnio zmodyfikowano 2009-01-20 22:19
Draco77 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem z ddt::console; » 2009-01-20 12:47:40 jeśli w Dev-C++ wpisze z <<19.4.7. Przystępujemy do kodowania>> #include <iostream> #include <conio.h> #include "console.ddt" #define MAX_OSOB 50 using namespace ddt::console; using namespace std; struct OsobaST { string imie; string nazwisko; string telefon; }; OsobaST WczytajOsobe( void ); void WyswietlDaneOsoby( OsobaST ); void WyswietlListeOsob( OsobaST tablica[], int iloscElelemtow ); void KasujOsobe( OsobaST tablica[], int & iloscElelemtow, int indeksDoSkasowania ); void DodajOsobe( OsobaST tablica[], int & aktualnaIloscElementow ); void EdytujDaneOsoby( OsobaST & ); void WyswietlKomunikaty( void ) { gotoxy( 1, 25 ); cout << "[ESC] Wyjscie "; cout << "[INSERT] Dodaj wpis "; return; } int main() { OsobaST osoby[ MAX_OSOB ]; int iloscOsob = 0; bool koniec = false; while( koniec != true ) { clrscr(); WyswietlKomunikaty(); unsigned char znak = getch(); switch( znak ) { case 27: koniec = true; break; } } return( 0 ); } wystepuja mi te oto bledy: console.ddt; no such file oor directory 'ddt' has not been declared expected namespace-name before ';' token '<type error>'is not a namespace in function 'void WyswietlKomunikaty()': 'gotoxy' undeclared (first use this function) (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.) In function 'int main()'; 'clrscr' undeclared (first use this function) co mam zrobić jeszcze? wszystko co pisało przed tym punktem zrobiłem i mam takie błędy :( proszę o pomoc |
|
pekfos |
» 2009-01-20 13:14:45 skopiuj plik console.ddt do katalogu z programem |
|
» 2009-01-20 13:18:22 w tym problem ze wlasnie mam ten plik ;/ nie wie ktos moze co jeszcze moglbym zrobic? |
|
pekfos |
» 2009-01-20 13:42:02 spróbuj tak: skopiuj plik console.ddt do katalogu 'include' w katalogu z dev'em i zamień: na to: jak to nie pomoże to znaczy że kompilator nie może odnaleźć pliku lub nie może go otworzyć |
|
» 2009-01-20 22:19:08 zrobilem tak jak napisales tzn tylko wkleilem do tego folderu include bez zmiany nazwy i zadzialalo:) |
|
« 1 » |