m4tx |
» 2011-12-28 15:57:31 Masz ściągnięte, ale czy masz podlinkowane? |
|
pawajoro Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-12-28 16:07:43 Kompilacja powiodła się! Od administracji: przywróciłem Twój post - nie bawimy się w usuwanie postów tutaj.
|
|
|
» 2011-12-28 16:26:07 I jeszcze jedno pytanie: który przykład mam użyć w tym przypadku (protokół HTTP, pobieranie pliku, najlepiej bez otwierania) |
|
szyx_yankez |
» 2011-12-28 16:52:30 void get_file( const char * url, const char * file_name, const char * mode ) { CURL * easyhandle = curl_easy_init(); curl_easy_setopt( easyhandle, CURLOPT_URL, url ); std::FILE * file = std::fopen( file_name, mode ); curl_easy_setopt( easyhandle, CURLOPT_WRITEDATA, file ); curl_easy_perform( easyhandle ); curl_easy_cleanup( easyhandle ); fclose( file ); }
get_file( "cpp0x.pl", "index.txt", "w" ); get_file( "http://cpp0x.pl/!images/default/icons/artykuly.png", "artykuly.png", "wb" );
Jakoś tak by to wyglądało:D |
|
» 2011-12-28 17:04:01 Dzięki (w okresie) Mam tylko małą uwagę: zapomniałeś o dwóch dyrektywach (wiem, że o tym wiesz, ale jakby któś potrzebował..) #include <stdio.h> #include <curl/curl.h> #include <iostream> #include <fstream>
|
|
» 2011-12-29 14:54:22 Aha, czy dane wejściowe do funkcji mogą być zmiennymi? Jeśli tak, to jakiego typu? |
|
pekfos |
» 2011-12-29 14:58:38 A wiesz do czego służy link "edytuj"? Zacznij go używać, a nie nabijasz posty -.- Aha, czy dane wejściowe do funkcji mogą być zmiennymi? Jeśli tak, to jakiego typu? |
.. Weź się za podstawy C++.. |
|
akwes |
» 2011-12-30 03:22:51 Boże. Gość chce pobrać jeden plik z sieci a wy mu każecie cURL studiować? string link = "http://adres-do-pliku.pl/plik.rar"; string save = "c:/folder/";
if( URLDownloadToFile( NULL, link.c_str(), save.c_str(), 0, NULL ) == S_OK ) cout << link << " done. " << '\n'; else cout << link << " fail. " << '\n';
W visual studio express nie potrzeba do tego nic dołączać. |
|
1 « 2 » 3 |