[C++] Wyszukiwanie znaków HTML w tekście.
Ostatnio zmodyfikowano 2012-01-22 23:10
Shelboy Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-01-22 19:06:51 No więc tak, ze sprawdzaniem poprawnosci znacznika już sobie poradziłem (jakoś poszło). Teraz trzeba przeszukać główny plik. Wzorując się na tym co DejaVu podał, napisałem w oddzielnym pliku sprawdzanie WIERSZA które potem zaimplementuje do głównego programu (z tym sobie poradzę). Problem tylko w tym, że sprawdza tylko pierwszy wiersz. Zdaje sobie sprawę z tego że problem jest banalny ale mógłby mi ktoś napisać ten kawałek kodu aby przelatywało wszystkie wiersze ? Zależy mi na czasie bo zadanie musze oddać niedługo. #include <string> #include <iostream> #include <fstream>
using namespace std;
void szukajWszystkichFraz( std::string & tekst, std::string zmienna ) { int i; size_t pozycja = tekst.find( zmienna ); if( pozycja == string::npos ) { cout << "Nie znaleziono frazy w tekscie" << endl; return; } do { std::cout << "Fraza zostala odnaleziona na pozycji " << pozycja << std::endl; pozycja = tekst.find( zmienna, pozycja + 1 ); i++; } while( pozycja != std::string::npos ); }
int main() { int pozycja; char data[ 1000 ][ 1000 ]; string zmienna; string wiersz; string a; std::fstream kod; kod.open( "kod.txt", std::ios::in | std::ios::out ); while( !kod.eof() ) { getline( kod, wiersz ); a = wiersz; for( int k = 0; k < 1000; k++ ) { kod.getline( data[ k ], 30 ); } } cout << "Podaj tekst:" << endl; cin >> zmienna; std::string naszTekst = a; szukajWszystkichFraz( a, zmienna ); system( "Pause" ); return 0; }
|
|
DejaVu |
» 2012-01-22 23:10:20 while( getline( kod, wiersz ) ) TwojaFunkcjaCosRobiacaZWierszem( wiersz ); |
|
1 « 2 » |