Kompilator wspierający C++11
Ostatnio zmodyfikowano 2012-03-15 00:56
m4tx |
» 2012-01-05 21:45:51 No, to teraz przeczytaj ten log albo post pekfosa :) |
|
DejaVu |
» 2012-01-05 22:01:42 ja pobralem kompilator podany i dzialaja funkcjonalnosci ze standardu c++11 - np. przyklad z dokumentacji initializer_list. |
|
jsc Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-01-06 01:24:00 A ja z koleji dostaję: ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|4|error: 'initializer_list' in namespace 'std' does not name a type| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|4|error: ISO C++ forbids declaration of 'parameter' with no type [-fpermissive]| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|4|error: expected ',' or '...' before '<' token| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp||In function 'void WypiszLiczby(int)':| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|6|error: 'lista' was not declared in this scope| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|7|warning: 'auto' will change meaning in C++0x; please remove it [-Wc++0x-compat]| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|7|error: 'it' does not name a type| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|7|error: expected ';' before 'it'| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|7|error: 'it' was not declared in this scope| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp||In function 'int main()':| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|14|warning: extended initializer lists only available with -std=c++0x or -std=gnu++0x [enabled by default]| ciciel\Moje dokumenty\jsc\programowanie\projekty\SOJ\parzyste nieparzyste\main.cpp|14|error: cannot convert '<brace-enclosed initializer list>' to 'int' for argument '1' to 'void WypiszLiczby(int)'| ||=== Build finished: 8 errors, 2 warnings ===|
DejaVu może napiszesz łopatologicznie jak dołączyłeś ten kompilator, bo widać coś robię źle (używa pojęcia C++0x więc kompilator dobry). |
|
malan |
» 2012-01-06 01:28:36 Naprawdę tego nie widzisz? note: C++0x 'constexpr' only available with -std=c++0x or -std=gnu++0x |
|
» 2012-01-06 01:29:47 Uuupss.... Rzeczywiście. Chyba można zamknąć temat. |
|
» 2012-01-08 14:24:57 A teraz mi wyskoczył przy paru programach (bardzo podstawowych) problem z free avastem: - wykrywa zakraplacza trojanów - i chce blokować |
|
DejaVu |
» 2012-01-08 14:27:03 Podaj lepiej kod tego 'prostego' programu (i w osobnym temacie). |
|
» 2012-01-08 14:27:49 << Removed by DejaVu >> - jeden temat = jeden problem. Problem nie dotyczy ani kompilatora ani C++11. |
|
1 « 2 » 3 |