[Irrlicht] Wyswietlanie modelu z teksturą
Ostatnio zmodyfikowano 2012-01-10 16:02
RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Irrlicht] Wyswietlanie modelu z teksturą » 2012-01-06 12:39:26 Witam. Próbuje wyswietlic moj model auta 3D. Nie wiem jak nałożyć na niego teksturke. Przeciez skąd by irr wiedział na jaką częsc auta nakłada? W blenderze odrazu dodałem teksture i nie wiem dlaczego razem z nią sie nie wyświetla. Probowalem zrobic "getmaterialtexture" czy cos takiego i nic... Nadal ma tylko kolory
PS: Jestem początkujący w Irrlichcie wiec nie smiac się! |
|
DejaVu |
» 2012-01-06 13:35:05 Programujących w Irrlichcie na naszym forum nie za wielu użytkowników się zadomowiło ;p no ale poczekajmy :)
PS. Proponuję pobrać najpierw jakiś działający model, a dopiero potem walczyć z własnymi modelami. Jak Ci poprawny model zacznie działać to będziesz miał pewność, że Twój jest źle przygotowany. |
|
m4tx |
» 2012-01-06 17:04:53 Keyword: tekstury UV :) |
|
RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-01-10 16:02:01 Heh te "tekstury UV" same nic mi nie pomogły :D ale dzieki za podpowiedz. Na pocz. nic nie rozumiałem. Jesli sie w blenderze robi 2dni to chyba nie mam po co sie zabierac za robienie modelów razem z teksturami. Juz mi się udało to zrobić ale jeszcze troche popracuje... DZIEKI |
|
« 1 » |