maestro Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[SFML, C++] Wczytywanie plików z rozszerzeniem *.gif » 2012-01-14 22:43:52 czy sfml wczyta gif? jest w ogóle jakaś biblioteka co to wczyta? albo jak usunąć jakiś kolor z obrazka? |
|
DejaVu |
» 2012-01-14 23:15:24 Na stronie projektu SFML jest napisane jakie formaty wspiera wspomniana biblioteka. Jest tam taki link w menu zatytułowany 'Features' :) W kursie SFML-a masz również wymienione formaty jakie wspiera SFML - google prądem nie kopie i za zadawane pytania nie zabija więc postaraj się użyć tej nieziemskiej technologii stworzonej dla przeciętnego użytkownika Internetu od którego nie wymaga się w sumie nawet myślenia... ( Wczytywanie i zapisywanie plików graficznych). |
|
» 2012-01-15 18:03:04 no ta fajnie ale zauważ
albo jak usunąć jakiś kolor z obrazka?
a ten tekscik z google to se o ,skoro pisze na forum to myślisz że będe specjalnie przegrzebywał google (nie wszystko tam jest)
mimo wszystko sprawdziłem jak działa program z wczytanym obrazem ma tylko jeden punkcik zamiast obrazek ,a kolor to pewnie jest taki jak podany w programie. Wczytałem obrazy z usuniętym kolorem w innych formatach też jeden punkt ,a gif w ogóle nie pasuje a co do tych kolorów dlaczego w kodzie gdy wpisze Black (czarny) ostatni kod na tej stronie http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-SFML-C++/Tworzenie-i-wyswietlanie-sprajtow/333 bez względu na podanie w sprajtach innych kolorów to każdy jest czarny?
|
|
hincu |
» 2012-01-15 18:29:41 sprite.CreateMaskFromColor( Color(R, G, B) );
rgb w wartosci od 0 do 255
czy ty byles zobaczyc do dokumentacji? jesli nie to odsylam tam ciebie na naszym portalu tez jest jakas dokumentacja o sfml ale nie mam pojecia jak sie trzyma : P aczkolwiek tam ciebie tez odsylam jesli nie kminisz angielskiego |
|
pekfos |
» 2012-01-15 18:59:36 skoro pisze na forum to myślisz że będe specjalnie przegrzebywał google (nie wszystko tam jest) |
To, że nie wszystko tam jest, nie znaczy, że nie ma tam nic. Jakbyś spróbował użyć tej "nieziemskiej technologii" (:P) to taki temat nie byłby potrzebny. Nie szybciej samemu znaleźć rozwiązanie niż czekać na odpowiedzi? No szybciej.. ale już nie tak łatwo jak zadać pytanie na forum i czekać -.- |
|
» 2012-01-15 19:54:21 ta no dobra ,ale skoro nie masz zamiaru udzielić mi odpowiedzi tylko pisać że mam szukać w google to ja mam to w d. poco ja tyle pisze skoro on mnie wysyła w google ,a może ja szukałem ,teraz to nie szukałem ,a w dokumentacji to ja se siedze cały czas do hincu i to nie wiem gdzie znalazłeś ,ale u mnie nie działa ,nie znalazłem |
|
hincu |
» 2012-01-15 20:07:11 CursorGFX.LoadFromFile( "gfx/GUI/cursor.png" ); CursorGFX.SetSmooth( false ); CursorGFX.CreateMaskFromColor( sf::Color( 255, 0, 255 ), 0 ); zapomnialem o ostatniej wartosci : P po kolorze podajesz wartosc alpha(przezroczystosc) od 0 do 255 |
|
» 2012-01-15 21:20:20 no dziex |
|
« 1 » |