[C++] cstdio - No such file or directory
Ostatnio zmodyfikowano 2012-01-22 14:44
marko Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] cstdio - No such file or directory » 2012-01-22 14:32:39 Witam Mam poważny problem (no, może nie dla wszystkich). Lekcja3 "Uruchamiamy pierwszy program" Wpisuje to co podano i wyskakują błędy. Przkopiowałem z lekcji (bo może coś źle wpisuje) i jest to samo. Musze dodać że ta biblioteka jest na na swoim miejscu. Po kilkunastu próbach tylko raz program sie uruchomił. Przeinstalowywałem CodeBloks kilka razy i zawsze to samo. Przed zainstalwaniem CodeBloks odinstalowałem Dev C++ A wygląda to tak: #include <cstdio> int main() { printf( "Test dzialania Code::Bloks" ); return 0; }
informacje Buid log: Compiling: G:\MAREK\C++\Nauka\kolejna próba\lekcja1.c G:\MAREK\C++\Nauka\kolejna próba\lekcja1.c:1:18: error: cstdio: No such file or directory G:\MAREK\C++\Nauka\kolejna próba\lekcja1.c: In function 'main': G:\MAREK\C++\Nauka\kolejna próba\lekcja1.c:4: warning: incompatible implicit declaration of built-in function 'printf'
inrofmacje Build messages: 1 error: cstdio: No such file or directory in function 'main': 4 warning: incompatibile implicit declaration of build-in function 'printf' == Build finished: 1 errors, 1 warnings ==
moze ktoś coś poradzi? //SeaMonster131: Kurs STC |
|
SeaMonster131 |
» 2012-01-22 14:36:03 Musisz ściągnąć Code::Blocks wraz z kompilatorem. Choć nie do końca wiem, czy to rozwiążę problem.. |
|
ison |
» 2012-01-22 14:37:07 plik powinien mieć rozszerzenie cpp a nie c |
|
marko Temat założony przez niniejszego użytkownika |
dzięki » 2012-01-22 14:44:34 ison serdeczne dzięki, pomogło |
|
« 1 » |