[SDL] Problem z instalacją
Ostatnio zmodyfikowano 2012-02-01 10:59
abdi Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-01-29 11:46:30 Dzięki wszystkim za odpowiedzi, w Code Blocks wszystko ładnie śmiga ;) pzdr. |
|
» 2012-01-31 13:53:29 Nie wiem czy mi się udało do końca poprawnie zainstalować tą bibliotekę. Mój problem polega na tym że kiedy mam ustawiony target na GUI APLICATION, pojawia się komuniat AVASTA że program może być niebezpieczny, i tryb otwarcia sandbox itd... a kiedy już go uruchomię to pojawia się tylko czarny ekran, (ten po wywołaniu funkcji SDL_SetVideoMode() ), program w ogóle nie reaguje na nic. Kiedy próbuje go przesunąć to on się cały zacina i jeszcze nie wczytuje bitmapy tak jak powinien. Ustawioną mam funkcję SDL_Delay. //O... wiem już czemu się zacina, oświeciło mnie trzeba pętle zrobić i jakąś funkcję która obsługuje zdarzenia. To coś takiego będzie: while (!quit) SDL_Event event; while (SDL_PollEvent(&event))
A kiedy mam ustawiony target na console to avast nic nie woła, ale tu mam inny problem bo w ogóle consola nie reaguje na cout<< Poprostu cały czas jest pusta. Nie da się zrobić tak żeby SDL współpracował z konsolą?? :P |
|
» 2012-01-31 16:02:53 Gdzieś wyczytałem na necie że się nie da, więc trzeba będzie się pożegnać z konsolą. Tekst z konsoli który miał zostać wyświetlony znajduje się w pliku stdout.txt.
A jak wyżej napisałem wszystkie problemy z wydajnością wynikają z braku funkcji do obsługi zdarzeń.
Sory za ten spam w starym temacie, mogłem założyć nowy. |
|
kamillo121 |
» 2012-02-01 10:59:59 Nie da się zrobić tak żeby SDL współpracował z konsolą?? :P |
... Gdzieś wyczytałem na necie że się nie da, więc trzeba będzie się pożegnać z konsolą. |
Małe sprostowanie, da się.. Nie spamuj tak bo Ci nikt nie pomoże. Ten portal ma swój poziom tylko ludzie którzy postępują tak jak Ty drastycznie go zaniżają, więc postaraj się proszę. Piszesz w jednym poście a nie w kilku jeden pod drugim. |
|
1 « 2 » |