Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Formularze do automatycznych obliczeń

Ostatnio zmodyfikowano 2012-01-25 00:02
Autor Wiadomość
ison
» 2012-01-24 23:02:41
jak już mówiłem wcześniej nie ma się co zastanawiać, zwykły html+js
mogę wykonać coś takiego :) albo przynajmniej pokazać, od której strony ugryźć
P-49386
CodeMeister
» 2012-01-24 23:04:05
Saint row... xD
P-49387
DejaVu
» 2012-01-24 23:12:09
Pchanie się w Delphi jest również złym pomysłem. Co mu po zrobieniu formularza, jeżeli trzeba będzie jeszcze 'flaki' oprogramować? Poza tym podał jeszcze informację, że fajnie by było żeby klient mógł samodzielnie sobie obliczyć (np. przez stronę) więc rozwiązania webowe moim zdaniem są tu preferowane. Samodzielna próba robienia rozwiązania webowego będzie Ciebie kosztowała bardzo dużą ilość czasu.

Nauczenie się podstaw Excela raczej nie jest już takie wymagające i nawet jeżeli byś się nie zdecydował na używanie Excela do obliczeń w tym przypadku to i tak gwarantuję, że prędzej czy później znajdziesz w swoim biznesie praktyczne zastosowanie tego programu.
P-49388
jsc
» 2012-01-24 23:17:51
Co mu po zrobieniu formularza, jeżeli trzeba będzie jeszcze 'flaki' oprogramować?

W rozwiązaniu webowym formularz trzeba napisać (w Delphi po prostu je "rysujesz"), a flaki i tak musisz oprogramować.
P-49389
kolo01
Temat założony przez niniejszego użytkownika
wow dzieki za pomysly
» 2012-01-24 23:20:12
sporo materiału...Myslę, że docelowo trzeba będzie wgryźć się w C++. Ison , naprawde widzisz możliwość zrobienia czegos takiego w html i java?? Brzmi dla mnie ciekawie, bo nie aż tak obco jak inne...Powiedzcie uczciwie - ile musiałbym wydać na stworzenie dla siebie takiego programiku? Nie prowadzę żadnej dużej firmy, dlatego też większość robię sam i nie mam możliwości zatrudnienia sztabu programistów... Wgryzę się w temat ale problem mam na co dzień a tu zanosi się na kilka ładnych miesięcy nauki wstępnej...
Jeśli cena takiego programiku byłaby dla mnie do ogarnięcia, chyba pomyślałbym o zapłaceniu komuś dla kogo nie byłaby to wielka sprawa. Musiałbym mieć tylko potem sam możliwość dodawania nowych produktów do bazy. Wpisywania zmian cen itd. 
P-49390
CodeMeister
» 2012-01-24 23:27:32
Mysle, ze po miesiacu nauki C++ moglbys zaczac efektywnie nad tym pracowac, ale ja na twoim miejscu pogadal bym z @isonem, ma dobry pomysl i z tego co przeczytalem to mysle ze potrafi to zrobic
P-49391
ison
» 2012-01-24 23:44:36
za darmo, gadu gadu pod nickiem
html i js w tym przypadku to na prawdę najprostsze wyjście, moim zdaniem przy zakupie takiego oprogramowania w przypadku aplikacji desktopowej cena byłaby wyższa, ale to mocno zależy od innych czynników, w sumie to w html/js wszystko ogranicza się do zrobienia kilku kontrolek i oprogramowanie obliczania cen,
jeśli mowa o aktualizowaniu bazy danych produktów, zmiany cen, wczytywanie jakiejś bazy danych itd. to dojdzie oczywiście php ;)
P-49392
kolo01
Temat założony przez niniejszego użytkownika
dzięki wstępnie
» 2012-01-25 00:02:12
na razie nie używam gadugadu ale może czas najwyższy żeby zainstalować...córka się ucieszy, bo tata do teraz się wzbraniał :-) postaram się nawiązać kontakt z isonem i pogadać konkretniej. Na razie bardzo dziękuję za pomoc. 
P-49393
1 2 3 « 4 »
Poprzednia strona Strona 4 z 4