[sfml]problem z wyświetlaniem danych.
Ostatnio zmodyfikowano 2012-01-27 20:39
pekfos |
» 2012-01-26 20:54:07 SStream.str( "" ); To powinno zadziałać.. |
|
maestro Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-01-26 21:01:13 pisałem tyle razy że w końcu pomyślałem że próbowałem to(albo popsuł się i nie uznał tego),jestem ciekaw czy każdy miał na myśli program , .clear() był nieaktywny w nim |
|
pekfos |
» 2012-01-26 21:07:16 .. #include <sstream> #include <iostream>
using namespace std;
int main() { ostringstream oss; for( int a = 0; a < 10; ++a ) { oss << a << " bla bla "; cout << oss.str() << endl; oss.str( "" ); } } Oto działający przykład. Wyrażaj się jasno i nie utrudniaj, albo zaraz ten temat wyląduje w koszu -.- |
|
» 2012-01-26 21:13:50 napisałem metode .str("") ,powiem tyle ,clear działał tylko w konsoli |
|
pekfos |
» 2012-01-27 12:05:29 napisałem metode .str("") ,powiem tyle ,clear działał tylko w konsoli |
W konsoli nie wyświetlałeś zawartości strumienia tylko jego adres.. std::cout << SString << std::endl; kasa.SetText( SString.str() );
Czyli w konsoli robisz dokładnie coś takiego: cout << cout; Wyświetlasz strumień (!) w strumieniu cout zamiast wyciągnąć jego zawartość.. Sprawdziłeś działanie kodu który ci podałem? Działa. Wystarczy go przerobić pod SFML z czym nie powinieneś mieć problemu(a jak nie, Kurs C++). |
|
» 2012-01-27 18:44:48 ty dalej swoje ,co mnie obchodzi konsola(ale nie ma błędu dla programu). Dla mnie program jest ważny!!!! wiem że w konsoli jest jak trzeba ,ale w programie było -.clear nie istniał dla programu |
|
pekfos |
» 2012-01-27 19:08:51 Co za różnica jak wyświetlasz zmienną skoro problem dotyczy obliczania jej wartości?!
Masz problem z wyczyszczeniem zawartości strumienia a ja ci podałem działający przykład. Tobie zostało przerobić go pod SFML. Czy to takie trudne?! |
|
» 2012-01-27 19:43:30 że jak wartości problam doskonale obliczył wartość tylko że dlaczego ja to muszę tłumaczyć tobie problem był w tym że ma nie dopisywać tego strumienia ,bez zmiany zawartości na nową ,ale jak widzę "ss" tak działa więc potrzebowałem go wyczyścić tak powiodło się ,a właściwie to nie działa nigdzie tylko mnie w błąd wprowadziliście ,bo najlepiej robić ze mnie "idiotę" skoroś taki modry to masz podaj adres do "STRING STREAM"
|
|
1 2 3 4 « 5 » 6 |