Problem z conio.h. w linux
Ostatnio zmodyfikowano 2009-02-10 17:50
Grumer Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem z conio.h. w linux » 2009-02-10 17:03:13 W kursie STL'a jest podany następujący program: #include <stack> #include <iostream> #include <conio.h>
int main() { std::stack < int > stosLiczb; std::cout << "Podaj liczbe: "; int liczba; std::cin >> liczba; stosLiczb.push( liczba ); std::cout << "Ostatnia liczba na stosie to: " << stosLiczb.top() << std::endl; stosLiczb.top() *= 2; std::cout << "Zmodyfikowalem liczbe na stosie" << std::endl; std::cout << "Ostatnia liczba na stosie to: " << stosLiczb.top() << std::endl; stosLiczb.top() = 1234; std::cout << "Zmodyfikowalem liczbe na stosie" << std::endl; std::cout << "Ostatnia liczba na stosie to: " << stosLiczb.top() << std::endl; getch(); return 0; }
Po wpisaniu go do C::B na linuxie wyskakuje mi cos takiego: /home/grumer/Pulpit/Untitled1.cpp|3|error: conio.h: No such file or directory| /home/grumer/Pulpit/Untitled1.cpp||In function ‘int main()’:| /home/grumer/Pulpit/Untitled1.cpp|26|error: ‘getch’ was not declared in this scope| ||=== Build finished: 2 errors, 0 warnings ===|
Brak pliku conio.h... to jest jakaś biblioteka ?? Czy po prostu na linuxie to niezadziala ?? |
|
lynx |
» 2009-02-10 17:18:36 Tak, w linuxie nie ma conio.h. Możesz użyć New Curses, przynajmniej ja sobie ją tym zamieniłem. :) |
|
Grumer Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2009-02-10 17:50:47 Dzięki działa :D |
|
« 1 » |