[wxDev-C++] Program otwiera sie bardzo powoli
Ostatnio zmodyfikowano 2012-02-02 22:52
| RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika | [wxDev-C++] Program otwiera sie bardzo powoli » 2012-02-02 21:37:09 Tak jak powyzej... Program sie kompiluje i po kompilacji czekam jakies 10 sek zanim sie wlaczy program. Wczesniej tego bledu nie bylo. Nawet jak wlaczam program normalnie (double-click) to ma opoznienie. | 
|  | 
| malan | » 2012-02-02 21:42:34 Może otwierasz go (tj. program) z jakiegoś dysku przenośnego (lub pamięci przenośnej)? Co to za program? Co robi po uruchomieniu? Sprawdź, czy nie masz nigdzie w kodzie funkcji sleep. | 
|  | 
| RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika | » 2012-02-02 21:45:36 Dopiero co zaczelem pisac program. Oto kod: #include <cstdlib>#include <iostream>
 #include <windows.h>

using namespace std;

int main( int argc, char ** argv )
 {
 HANDLE hdl;
 hdl = GetStdHandle( STD_OUTPUT_HANDLE );
 SetConsoleTextAttribute( hdl, FOREGROUND_GREEN | FOREGROUND_INTENSITY );
 cout << "==========MAIN==========" << endl;
 system( "PAUSE" );
 return 0;
 }

Otwieram z pulpitu. EDIT: Gdyby to cos pomoglo: Chcialem zrobic koder tekstu. | 
|  | 
| malan | » 2012-02-02 21:59:01 U mnie program kompiluje się poprawnie, nie wyrzuca żadnych błędów, ostrzeżeń. Uruchamia się normalnie, tekst w konsoli jest zielony. Sprawdź, czy Twój antywirus nie blokuje programu, uruchom debugger, za komentuj funkcję system. | 
|  | 
| RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika | » 2012-02-02 22:06:30 Chyba ten wxdev se jaja robi... Patrzcie:Mam zaledwie 30 linijek kodu i program ma ponad 1MB... Cos mi tu smierdzi...
 HMM teraz patrze i jezeli nie ma na koncu ani getch() ani system("pause") to wlacza sie normalnie (tyle ze prawie nie widac okna)
 EDIT:
 No dobra wracam do Code Blocks... Ale jakby ktos wiedzial co z tym zrobic to bym byl wdzieczny.
 | 
|  | 
| malan | » 2012-02-02 22:48:49 Zamiast getch (czy system ) zastosuj std::cin.get . Przykład: int main(){

std::cin.get();
 return 0;
 }
 | 
|  | 
| DejaVu | » 2012-02-02 22:52:01 Wyłącz antywirusa to nie będzie Ci tak długo myślał :) | 
|  | 
| « 1 » |