[SFML 1.6] Jakość Postaci
Ostatnio zmodyfikowano 2012-03-01 20:53
Pankulka Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[SFML 1.6] Jakość Postaci » 2012-03-01 20:06:54 Witam, mam drobne pytanie narysowałem sobie postać w Paincie i zapisałem ją w *.bmp jeszcze za czasów zabawy z allegro4. Postać tą wprowadzałem do gry którą pisałem w allegro i nie traciłem nic na jakości. Od wczoraj guzdram się z SFML 1.6 ze względu na dostępność kursu dla tej wersji i napotkałem na pierwszy problem. Próbowałem coś znaleźć na ten temat na forum jak i na innych witrynach ale niczego się nie doszukałem. Chodzi o to, że tracę na jakości postaci wprowadzając ją do aplikacji za pomocą SFML;) Zamieszczam zrzut ekranu zrobiony za pomocą Print Screen: -Po prawej w allegro. -Po lewej w SFML. Dodam jeszcze, że nie powiększałem rozmiaru postaci. Możliwe, że coś pominąłem w nauce lub do czegoś nie dotarłem. Ale wolałbym rozwiązywać problemy na bieżąco a nie odkładać ich na później ;) Screen: http://www.bankfotek.pl/view/1196366btw. Jak dodać link na tym forum? :) |
|
pekfos |
» 2012-03-01 20:14:38 btw. Jak dodać link na tym forum? :) |
Na każdym forum gdzieś jest to opisane. Hmm.. nie szukałeś? Kurs STC |
|
SeaMonster131 |
» 2012-03-01 20:41:00 Nie znam SFML, ale może spróbuj coś tam dać z funkcją SetSmooth(); albo jakoś tak? |
|
Pankulka Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-03-01 20:53:52 O dzięki wielkie Sea :) wrzuciłem coś takiego obraz_songo.SetSmooth( 0 ); i po problemie. Temat do zamknięcia. |
|
« 1 » |