Wyciągnięcie konkretnych danych ze struktury
Ostatnio zmodyfikowano 2012-03-11 12:27
miaa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Wyciągnięcie konkretnych danych ze struktury » 2012-03-11 11:21:22 Witam, mam problem z wyciagnieciem konkretnych danych ze struktury. Nie mogłem znaleźć rozwiązania, wiec zwracam się z prośbą do was. #include<iostream> #include<conio.h>
using namespace std;
struct strukt { int id; char nazwa[ 10 ]; double cena; int ilosc; };
strukt towar[ 100 ];
int main() { int wyb, iloscp, prod, prod_i, j; cout << "[1] Wprowadzenie danych dotyczacych produktow" << endl; cout << "[2] Drukowanie paragonu" << endl; cout << "[3] Koniec" << endl; cin >> wyb; switch( wyb ) { case 1: cout << "Podaj ilosc wprowadzanych produktow: "; cin >> iloscp; for( int i = 0; i < iloscp; i++ ) { cout << "Podaj " << i + 1 << " id: "; cin >> towar[ i ].id; cout << "Podaj " << i + 1 << " nazwe: "; cin >> towar[ i ].nazwa; cout << "Podaj " << i + 1 << " cene: "; cin >> towar[ i ].cena; cout << "Podaj " << i + 1 << " ilosc: "; cin >> towar[ i ].ilosc; } break; case 2: cout << "*** DRUKOWANIE PARAGONU ***" << endl; cout << "Podaj ilosc produktow: "; cin >> prod; for( int i = 0; i < prod; i++ ) { cout << "Id: "; cin >> j; cout << "Ilosc: "; cin >> prod_i; } cout << "--------------------" << endl; break; case 3: int zak; cout << "Czy chcesz zakonczc dzialanie programu?[0/1]: "; cin >> zak; if( zak == 0 ) { return main(); } else if( zak == 1 ) { cout << "*** KONIEC *** " << endl; getch(); return 0; } break; } getch(); return main(); } Chodzi mi wyswietlenie danych powiązanych np. z id=4. Za pomoc dziękuję |
|
DejaVu |
» 2012-03-11 12:27:57 if( towar[ x ].id == 4 ) wyswietl( towar[ x ] ); |
|
« 1 » |