szablonowe parametry szablonów a ciało metody
Ostatnio zmodyfikowano 2012-03-18 16:15
slawkow68 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
szablonowe parametry szablonów a ciało metody » 2012-03-17 01:20:17 Witam, natrafiłem na drobny problem przy pisaniu trochę bardziej rozwiniętej kolejki. Wykorzystuje w szablonie kolejki parametr szablonowy alokatora, wszystko ładnie działa dopóki ciała metod znajdują się w klasie, niestety chciałbym, żeby znalazły się poza ciałem klasy, dla zwykłych szablonów umiem to zrobić problem właśnie pojawia się przy takim tworze: template < typename T, template < typename C > class Allocator = std::allocator > class Kolejka { ... int size() const { return _size; } ... }
przydałem wycinek przykładowy kodu, jak "wyciąć" ciało metody i umieścić je, np., poniżej klasy, w tym samym pliku .h? |
|
akwes |
» 2012-03-17 01:35:07 template < typename T, template < typename C > class Allocator = std::allocator > int Kolejka < T, >::size() const { return _size; }
? // byłem pierwszy :P no ale dobra, nie zrozumiałem kodu który tam był więc zapisałem to komentarzem... :< // No tak, w ogóle to spaliłem. Bo nie trzeba było rozumieć tylko z głupa przepisać nazwę zamiast komentarza xD To może teraz po prostu edytuje swój kod ... Tylko administracja będzie mogła zobaczyć przekręt :P |
|
DejaVu |
» 2012-03-17 01:35:26 template < typename T, template < typename C > class Allocator > int Kolejka < T, Allocator >::size() const { return _size; }
/edit:
hyhy :D
/edit2:
No ja poprawiłem jeszcze kod bo się nie kompilował :P |
|
slawkow68 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-03-18 16:15:26 Dzięki, straszną głupotę zrobiłem u siebie i już działa ;) |
|
« 1 » |