[C++] Fstream nie widzi pliku
Ostatnio zmodyfikowano 2012-03-24 20:40
SeaMonster131 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] Fstream nie widzi pliku » 2012-03-24 20:14:37 Witam, od razu mówię, że zaraz oszaleję :) Męczę się od wczoraj z otwieraniem pliku przez fstream. Wczoraj nie wytrzymałem i dałem sobie spokój wieczorem. Dzisiaj znowu nie wytrzymuje, więc pytam się Was :) Napisałem tam funkcje wyszukującą dane pliki w folderze (którą znalazłem sobie tutaj na forum), sciezki do plików trzymam w vector <string>, które tam sobie wyświetlam na ekranie. Po kliknięciu robię tak: Load( lista_plikow[ y ] );
A sama funkcja wygląda tak: void Load( string filename ) { fstream file; file.open( filename.c_str(), ios::in ); if( file.good() ) { printf( "\nLoad map success! <%s>", filename ); } else { printf( "\nLoad map failed! <%s>", filename ); } file.close(); }
Więc jak widać, nie ma tutaj nic takiego. Ścieżka do pliku wygląda np tak: Sciezka do otworzenia: C:\Users\Jakub\Desktop\MOJE 2\Gierka blabla z blabla\maps\mapa1.map
Process returned -1073741795 (0xC000001D) execution time : 2.995 s Press any key to continue.
Czy może ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego to nie działa? Aha, spr w Debuggerze gdzie sie aplikacja wywala, i jest to te if( file.good() ) - "illegal instruction" czy coś takiego sie pokazuje.. |
|
DejaVu |
» 2012-03-24 20:21:39 Zrób rebuild solucji :) |
|
» 2012-03-24 20:29:25 Niestety to nic nie dało, robiłem już wiele razy rebuild heh :)
// Dobra, nie wierze... Zakomentowałem te printf w obu if'ach, co się okazało? Aplikacja już się nie wywala. Ale.. Dlaczego gdy są te printf() to tak się dzieje? Jaki h.. po prostu działa :) Ale to była istna droga przez męke -.- :) |
|
DejaVu |
» 2012-03-24 20:37:33 printf( "\nLoad map success! <%s>", filename );
printf( "\nLoad map success! <%s>", filename.c_str() );
|
|
» 2012-03-24 20:40:51 Eh.. :P Dobra, dziękuję za pomoc, będę wiedział na przyszłość :) |
|
« 1 » |