[SFML] Wycieki pamięci
Ostatnio zmodyfikowano 2012-04-07 15:04
dfrugo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[SFML] Wycieki pamięci » 2012-04-07 14:47:56 Czy to normalne gdy uruchamiam najprostszy program to mam wycieki pamięci? Czy to świadczy o tym, że biblioteka jest źle zrobiona? Bo w miarę rozwijania programu mam coraz więcej wycieków. #include <SFML/Window.hpp>
int main() { sf::Window oknoAplikacji( sf::VideoMode( 800, 600, 32 ), "Kurs SFML - http://cpp0x.pl" ); while( oknoAplikacji.IsOpened() ) { sf::Event zdarzenie; while( oknoAplikacji.GetEvent( zdarzenie ) ) { if( zdarzenie.Type == sf::Event::Closed ) oknoAplikacji.Close(); if( zdarzenie.Type == sf::Event::KeyPressed && zdarzenie.Key.Code == sf::Key::Escape ) oknoAplikacji.Close(); if( zdarzenie.Type == sf::Event::MouseButtonPressed && zdarzenie.MouseButton.Button == sf::Mouse::Middle ) oknoAplikacji.Close(); } oknoAplikacji.Display(); } return 0; } |
|
DejaVu |
» 2012-04-07 14:53:47 A gdzie w tym kodzie masz jakąkolwiek linijkę, która sprawdzałaby czy wystąpiły wycieki pamięci? To, że program dużo zajmuje pamięci wcale nie oznacza, że występują w nim wycieki. |
|
dfrugo Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-04-07 15:04:21 dałem sam kod który sprawdzałem. Całość wygląda tak #define _CRTDBG_MAP_ALLOC #include <cstdlib> #include <crtdbg.h>
#include <SFML/Window.hpp>
int main() { sf::Window oknoAplikacji( sf::VideoMode( 800, 600, 32 ), "Kurs SFML - http://cpp0x.pl" ); while( oknoAplikacji.IsOpened() ) { sf::Event zdarzenie; while( oknoAplikacji.GetEvent( zdarzenie ) ) { if( zdarzenie.Type == sf::Event::Closed ) oknoAplikacji.Close(); if( zdarzenie.Type == sf::Event::KeyPressed && zdarzenie.Key.Code == sf::Key::Escape ) oknoAplikacji.Close(); if( zdarzenie.Type == sf::Event::MouseButtonPressed && zdarzenie.MouseButton.Button == sf::Mouse::Middle ) oknoAplikacji.Close(); } oknoAplikacji.Display(); } #define new new(_NORMAL_BLOCK, __FILE__, __LINE__) _CrtDumpMemoryLeaks(); return 0; } |
|
« 1 » |