yoogi Temat założony przez niniejszego użytkownika |
System x64 wykrywa mniej pamięci RAM niż powinien » 2012-04-12 15:44:04 Witam,
System wykrywa 3.48 GB ramu, zamiast 4 GB, system jest 64-bitowy więc nie powinno być problemu, mógł by mi ktoś pomóc ? :) |
|
DejaVu |
» 2012-04-12 15:50:51 a) kostki pamięci lipne
b) system jest 32-bitowy :P |
|
» 2012-04-12 16:09:33 A) Oryginalnie składane przez Asusa B) [Windows] + [Pause break] "Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny" |
|
DejaVu |
» 2012-04-12 16:18:37 Aaa :P w zestawach to możesz się różnych cudów spodziewać :) Z mojego doświadczenia wynika, że do zestawów są używane części które mają jakąś ukrytą wadę, a klient i tak ich nie wymieni 'bo to zestaw', więc dostanie co najwyżej nowy komponent z tą samą wadą :) W zestawie, który kiedyś kupiłem to 2 razy płytę główną mi zmieniali, raz kartę graficzną i raz dysk twardy.
Pierwsza płyta główna: nie obsługiwała DVD gdy podłączyło się dyski w trybie RAID.
Druga płyta główna: miała chipset zwalony i nie wyświetlała poprawnie kodów ASCII w trybie graficznym w starych aplikacjach (napisanych w Pascalu).
Karta graficzna: wieszał się Warcraft III po losowym okresie czasowym.
Dysk twardy: wieszał się system co jakiś czas bez powodu lub zaczynał mulić - dysk nie miał badsektorów i musiałem się z nimi użerać przez X miesięcy żeby w końcu wymienili dysk na inny.
Reasumując: z Twoimi pamięciami może być podobna historia :) |
|
» 2012-04-12 16:29:53 Hmmm... mam iść z tym do asusa ? do sklepu w którym kupiłem, i znając życie, naprawa potrwa 2-4 tygodnie, podobnie miałem z telefonem, a właściwie to było z mojej winy bo zachciało mi się czyścić telefon z kurzu, u niechcący urwałem wtyk od dotyku :) po czym prowizorycznie przykleiłem go "Super Glue" dotyk nie działał więc poszedłem na gwarancje, telefon przyszedł porysowany, co w moim "pedanckim" szanowaniem takich rzeczy jest niedopuszczalne :) od boku widać jak by ktoś na chama śrubokręt wbijał, ekran ma mniej barw, jest ciemniejszy, i trzeba na chama ekran dociskać żeby telefon normalnie chodził. Na koniec jeszcze telefon mi sformatowali, nie wiem po co.
Boje się oddać lapka na gwarancje, bo może być podobnie, więc z tego wolał bym mniejsze zło czyli ten RAM :) |
|
akwes |
» 2012-04-12 21:07:58 Poczekaj zanim oddasz :)
1. CTRL + SHIFT + ESC, zakładka Wydajność i powiedz ile w panelu Pamięć fizyczna (MB) masz napisane? 2. Masz pewnie zintegrowaną kartę graficzną/procka i7? |
|
» 2012-04-13 06:22:52 1. "Pamięc fizyczna(MB) razem 3560" 2. APU |
|
akwes |
» 2012-04-13 10:10:11 Więc masz dość duże szanse, że zintegrowana karta graficzna w procesorze, jako że własnego RAM nie ma a go potrzebuje, sobie bierze 0.52 GB Twojego RAM :P |
|
« 1 » 2 3 |