Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Bilbioteka śledząca pakiety.

Ostatnio zmodyfikowano 2012-05-14 22:52
Autor Wiadomość
kemsai
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2012-05-13 16:47:03
Rozkodowanie pakietów nie powinno być takie trudne bo mam źródła silnika który te pakiety komponuje i wysyła.
Pytanie tylko od laika, czy jak przez Winsock je odczytam to one czasami do klienta Tibi już nie dojdą? Bo mi chodzi o to by klient działał normalnie a ja np: po odczytaniu pakietu mógł ustalić czy właczyć alarm że pasek zdrowia naszej postaci jest zagrożony.
P-56651
hincu
» 2012-05-13 17:10:51
i tutaj musisz sie tez pobawic winapi, zeby przechwycic pakiety z okna musisz przechwycic samo okno.. reszte tak jak juz wczesniej napisalem, odbierasz pakiety dekodujesz je tak abys ty lub program je rozumial i wykonujesz operacje, jesli zas chcesz wysylac pakiety to najlepiej naucz sie dobrze winsock bo bedzie to dla ciebie nie lada wyzwanie jako laika, pisanie protokolu od 0 nie jest zbyt trudne jesli ma sie o tym pojecie
maja rada jak otrzymujesz pakiet to uzywaj metody na wzor packetreader, packetbuilder, sendpacket, recvpacket
majac takie metody masz juz caly protokol z glowy i pozostaje ci tylko interpretacja ID pakietu i od czego on jest : o
P-56652
xevuel
» 2012-05-13 17:14:19
i tutaj musisz sie tez pobawic winapi, zeby przechwycic pakiety z okna musisz przechwycic samo okno..
Yyy? Przecież pod Linuksem także można podsłuchiwać pakiety... A pakietów nie przechwytuje się z okna. WinAPI nie jest tutaj absolutnie potrzebne :)

@up up: Z tego co ja wiem to sniffing nie ma wpływu na dopływ pakietu, ale czy tak jest zawsze to musi powiedzieć Iname :)
P-56654
yoogi
» 2012-05-14 02:43:29
Może by zrobić zrzut pamięci przed i po otrzymaniu pakietu, porównasz je ze sobą i zobaczysz różnice
P-56673
szyx_yankez
» 2012-05-14 14:04:02
Tyle, że oprócz zapisanych pakietów w pamięci programu, zmieni się w nim setki innych danych.
P-56680
Admixior
» 2012-05-14 18:43:19
Bo mi chodzi o to by klient działał normalnie a ja np: po odczytaniu pakietu mógł ustalić czy właczyć alarm że pasek zdrowia naszej postaci jest zagrożony.
hmm... Można w cheatengine znaleźć gdzie jest ta zmienna zawierająca PŻ później znaleźć wskaźniki na nią.
Ja przynajmniej w ten sposób robiłem pierwszego trainera (mogę podesłać kod w razie "w") :).
I funkcją ReadProcessMemory czytać. Raczej do przeczytania ilości ile masz Punktów Życia powinno wystarczyć.
Chyba że chciałbyś robić jeszcze coś innego.
P-56702
hincu
» 2012-05-14 22:52:17
czy nie lepiej by bylo napisac porzadnego bota? pomysl inaczej, napiszesz cala obsluge protokolu i mozesz wykonywac wszystko co bedziesz chcial : P
P-56726
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2