Problem przy uruchamianiu programów z kursu.
Ostatnio zmodyfikowano 2012-05-16 21:38
Repin Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem przy uruchamianiu programów z kursu. » 2012-05-16 20:48:19 Witam, zacząłem kurs, pisałem programy, żeby sprawdzić czy dobrze to zastosowałem metodę "kopiuj, wklej" i program nie odpala.
W Code::Blocks 10.05 najpierw kompiluje a następnie uruchamiam i za każdym razem wyskakuje mi "It seems that this file has not been built yet. Do you want to build it now?", natomiast w "Build log" wyskakuje mi :
Checking for existence: C:\Users\****\Desktop\cpp\Untitled3.exe
Executing: C:\Program Files\CodeBlocks/cb_console_runner.exe "C:\Users\****\Desktop\cpp\Untitled3.exe" (in C:\Users\****\Desktop\cpp)
Process terminated with status -1073741510 (5 minutes, 30 seconds)
Wiem że tak nie powinno być, a ten błąd mam z kodu:
#include <iostream>
int main() { int to_jest_zmienna; unsigned int tylkoDodatnie; float zmiennoprzecinkowa; char jeden_znak; unsigned char rowniez_znak; int abc = - 53; tylkoDodatnie = 22; zmiennoprzecinkowa = 12.42; rowniez_znak = 'c'; std::cout << "Wypisujemy zmienne:" << std::endl; std::cout << " to_jest_zmienna = " << to_jest_zmienna << std::endl; std::cout << " tylkoDodatnie = " << tylkoDodatnie << std::endl; std::cout << " abc = " << abc << std::endl; std::cout << " zmiennoprzecinkowa = " << zmiennoprzecinkowa << std::endl; std::cout << " jeden_znak = " << jeden_znak << std::endl; std::cout << " rowniez_znak = " << rowniez_znak << std::endl; return 0; }
|
|
DejaVu |
» 2012-05-16 21:38:12 |
|
« 1 » |