[Qt4] Tekst w OpenGL
Ostatnio zmodyfikowano 2012-06-12 17:48
grzesczwa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Qt4] Tekst w OpenGL » 2012-06-10 14:37:04 Witam Poszukuje dobrego przykładu w Qt4 który by rysował napis i można nim go obracać. Zacząłem już tam coś pisać ale wywala mi błąd. Poniżej podanie fragment kodu źródłowego: HDC hDC; HFONT hFont; LOGFONT logfont; logfont.lfHeight = - 10; logfont.lfWidth = 0; logfont.lfEscapement = 0; logfont.lfOrientation = 0; logfont.lfWeight = FW_BOLD; logfont.lfItalic = FALSE; logfont.lfUnderline = FALSE; logfont.lfStrikeOut = FALSE; logfont.lfCharSet = ANSI_CHARSET; logfont.lfOutPrecision = OUT_DEFAULT_PRECIS; logfont.lfClipPrecision = CLIP_DEFAULT_PRECIS; logfont.lfQuality = DEFAULT_QUALITY; logfont.lfPitchAndFamily = DEFAULT_PITCH; strcpy( logfont.lfFaceName, "Arial" );
hFont = CreateFontIndirect( & logfont ); SelectObject( hDC, hFont );
nFontList = glGenLists( 128 ); wglUseFontBitmaps( hDC, 0, 128, nFontList );
DeleteObject( hFont );
i w linijce strcpy(logfont.lfFaceName,"Arial"); wywala mi błąd cannot convert 'WCHAR*' to 'char*' for argument '1' to 'char* strcpy(char*, const char*) co to może być Serdecznie proszę o pomoc Serdecznie Pozdrawiam |
|
m4tx |
» 2012-06-10 15:08:53 Poszukuje dobrego przykładu w Qt4 |
Zacząłem już tam coś pisać |
To, co napisałeś, jest przecież w WinAPI... O_o Nie konwertujesz 1. parametru strcpy() do char * . To są podstawy C++... |
|
kubawal |
» 2012-06-12 17:48:54 Nie da się konwencjonalnie konwertować WCHAR_T do char * . Chyba jest jakaś specjalna funkcja, ale nie pamiętam. |
|
« 1 » |