[Box2D] Czy istnieją tutoriale?
Ostatnio zmodyfikowano 2012-07-29 12:23
SeaMonster131 |
» 2012-07-29 11:36:35 A po co chcesz wiedzieć jakich bibliotek używają? Wystarczy że 'zaincludujesz' nagłówki Twojej biblioteki w której piszesz i Box2D.h. |
|
m4tx |
» 2012-07-29 11:44:41 tylko z tych tutoriali tylko o box 2d nic nie wiadomo o co chodzi w przykładach nawet nie piszą jakich bibliotek używają i masa błędów wychodzi |
Jak się kopiuje kod źródłowy z przykładów bez jego analizy to tak się dzieje... |
|
ridic14 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-07-29 12:16:13 Ale przecież to jest tutorial do czyjejś biblioteki więc nie znam funkcji a nauczyć się na pamięć treści wszystkich plików cpp i h w Box 2d to ja dziękuję, a oni w tutkach coś tam napiszą pokażą kod bez //komentarzy i tyle |
|
xevuel |
» 2012-07-29 12:22:21 W takim razie zaproponuję Ci najefektywniejszą metodę na nauczenie się jakiejś biblioteki. Drukujesz sobie tutorial, bo z doświadczenia wiem, że przed komputerem się inaczej myśli, czytasz to, co napisał autor, a potem patrzysz na kod. Analizujesz linijka po linijce, jeżeli czegoś nie rozumiesz, wstukujesz w google. IMO efektywniejszej metody nie ma, aczkolwiek istnieją szybsze :) pokażą kod bez //komentarzy |
Żeby zrozumieć większość kodów, nie są potrzebne żadne komentarze. Ja często nawet wolę, gdy ich nie ma, bo w dokumentacji zwykle pisze dużo więcej niż w takim komentarzu... |
|
m4tx |
» 2012-07-29 12:23:10 nauczyć się na pamięć treści wszystkich plików cpp i h |
Każe Ci ktoś? :) w tutkach coś tam napiszą pokażą kod bez //komentarzy i tyle |
"Coś tam napiszą" - i dziwisz się, że nie wiesz co oznaczają funkcje. W tym "cosiu" na pewno masz wyjaśnione wszystko. A jak nie to masz jeszcze dokumentację biblioteki. |
|
1 « 2 » |