C++ builder < czy jakoś tak , zielony człowiek >
Ostatnio zmodyfikowano 2012-08-07 03:29
Kameleon Temat założony przez niniejszego użytkownika |
C++ builder < czy jakoś tak , zielony człowiek > » 2012-08-06 11:31:21 Witam, trochę już rozumiem działanie C++. Teraz chciałbym aby moje programy nie wyświetlały się w konsoli tylko wyświetlały się np. tak jak kalkulator itp. Czekam na poradniki itp. Z góry dziękuje za pomoc. |
|
xevuel |
» 2012-08-06 11:34:13 Kurs WinAPI, C++ | Rozbudowany kurs tworzenia aplikacji okienkowych w systemie Windows. (kurs) |
---|
Kurs GTK+, C++ | Kurs biblioteki GTK+ wykorzystywanej do tworzenia GUI programów komputerowych. (kurs) |
---|
Kurs Qt, C++ | Biblioteka do tworzenia przenośnych aplikacji okienkowych. (kurs) |
---|
I tym podobne. //edit: @Sea ma rację, dodałem jeszcze linka do kursu Qt, co prawda jest on niekompletny, ale może się przyda. |
|
SeaMonster131 |
» 2012-08-06 11:43:54 Lub Qt, wxWidgets, Windows Forms :) |
|
Dragonit |
» 2012-08-07 02:36:26 |
|
akwes |
» 2012-08-07 03:29:31 @Kameleon C++ Builder po wersji 2006 (czyli mającej już 6 lat) stał się płatny nawet do zastosowań edukacyjnych. Wersja 2006 i wcześniejsze były dostępne do tworzenia programów niekomercyjnych. Dużo lepszym pomysłem są biblioteki wymienione wyżej, które również mają swoje narzędzia do "wyklikania". Wymieniony przez Ciebie C++ Builder to IDE do programowania RAD. Dla wyżej wymienionych bibliotek również są IDE udostępniające RAD. Glade dla GTKQTCreator dla QTWxDev-C++ dla wxWidgetsVisual Studio C++/C# dla Windows FormsWszystkie te programy są darmowe a nawet darmowe do zastosowań komercyjnych (Visual w wersji Express). |
|
« 1 » |