Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Szyfrowanie kodu

Ostatnio zmodyfikowano 2012-08-12 21:32
Autor Wiadomość
ADAMANTAN
» 2012-08-11 16:18:34
Formatyk odpowiedzi na pytania:
"Zastanawiam się czy i jak można zaszyfrować cały kod ? Jak teoretycznie wygląda  działanie takiego programu  ?"
Masz tu odpowiedź po polsku:
http://www.youtube.com/watch?v=-NmDrodDgZI &list=UUjS2aGCvsnhExcWRAI8T4Pw&index=88&feature=plpp_video 
P-62248
Mrovqa
» 2012-08-12 21:32:22
@up miałem właśnie o tym mówić ;) ReverseCraft #6 chyba też o tym mówi, było pokazane, jak się pisze własne pakery ;) Do autora: jakbyś czegoś nie rozumiał to polecam oglądnięcie wcześniejszych odcinków po kolei - może z pominięciem pierwszego - pilotażowego.

Ja polecam ci użycie dobrego pakera/protektora. Disasseblacja nic nie da, a podpięcie debuggera zostanie wykryte i aplikacja się zamknie. Jednakże radzę i tak zaszyfrować dla bezpieczeństwa hasło i rozszyfrowane trzymać tylko wtedy, kiedy jest potrzebne i jak najszybciej usunąć - zabezpieczenie przed zrzutami pamięci. Nie czytałem tych długaśnych postów osób, które wcześniej się wypowiedziały, ale czy nie bezpieczniej byłoby operować na hashach hasła? One są nieodwracalne, więc jakby osoba trzecia coś takiego przechwyciła, to by jej nic to nie dało.
P-62368
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2