Klasa w klasie -problem
Ostatnio zmodyfikowano 2012-08-19 19:25
Fletcher Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Klasa w klasie -problem » 2012-08-19 19:03:13 Hej, Mam 1 klasę w pliku MySprite.h w drugiej natomiast chcę utworzyć obiekt klasy MySprite o nazwie asd problem w tym ze wyskakuje mi ten błąd error C2653: 'MySprite' : is not a class or namespace name error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'asd' error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
Dodam iż bez problemu używam tej klasy w pliku głównym #ifndef ANIMATION_H #define ANIMATION_H #include "libs.h" class Animation { private: MySprite asd; int iLoop; };
#endif
|
|
m4tx |
» 2012-08-19 19:11:56 Wygląda to tak, jakbyś nie dołączył (zaincludował) pliku, w którym masz deklarację klasy MySprite :)
A, i pamiętaj - wszystkie potrzebne includy w jednym .h to nie jest zbyt dobry pomysł. |
|
Fletcher Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-08-19 19:25:32 Rzeczywiście, po dodaniu tego pliku do tej klasy animation problem znikł, jednak irytuję mnie jedna rzecz a mianowicie czemu pomimo tego że w libs.h znajdowało się dołączenie myspirte plik mimo to nie został dołączony ;/ |
|
« 1 » |