Komunikacja aplikacji z serwerem (baza danych/www)
Ostatnio zmodyfikowano 2012-09-01 21:52
DejaVu |
» 2012-08-30 21:43:26 |
|
kamillo121 |
» 2012-08-30 21:51:47 Jeżeli to mają być dane dynamiczne to równie dobrze może po prostu programem wywoływać odpowiedni request np ?app=desktop i w ten sposób odpalić skrypt na serwerze który pobierze dane z bazy i je wypluje, niekoniecznie w xml bo szkoda transferu i serwera na to. Jeżeli statyczne to xml, albo po prostu sobie zapisywać dane w pliku o swoich schemacie budowy który mógłby np mniej zajmować niż xml. |
|
kszere Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-08-31 11:37:45 Można liczyć na jakiś prosty przykład aplikacji? (W celu podglądowym) |
|
Mrovqa |
» 2012-08-31 11:46:39 @kszere zależy co ta appka ma robić, jaki format ściągać itp. Jak nie znasz odpowiednich bibliotek to i tak zbytnio nie zrozumiesz :)
1. Ściągasz plik. 2. Parsujesz go. 3. Tyle :) |
|
» 2012-08-31 11:59:22 Dane można dodać do zmiennej, więc chyba w każdym przypadku da się je użyć w programie. Jakby wyglądał przykładowy plik .xml? Bo chyba musi być przystosowany. |
|
DejaVu |
» 2012-08-31 12:00:53 Nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz. Poświęć czas i poczytaj o każdej z wymienionych technologii zanim zaczniesz zadawać kolejne (delikatnie mówiąc głupie) pytania. Twoje zdanie nie ma sensu ani z punktu widzenia programisty C++, ani z punktu widzenia osoby znającej format XML. |
|
» 2012-08-31 12:06:07 Nie mam, bo nigdy tego nie używałem. Od tego jest forum by pytać i odpowiadać oraz przy tym się uczyć, tak? Czy może coś się zmieniło?
Edit: Mam... http://cpp0x.pl/forum/temat/?id=7137 To mi pomoże:)
Lepiej zrobić tak by plik .xml pobierał się do folderu z programem i z niego odczytywał dane? czy lepiej od razu z serwera? |
|
DejaVu |
» 2012-08-31 12:12:09 Można liczyć na jakiś prosty przykład aplikacji?
|
Ty prosisz o gotowca, którym mówimy stanowcze NIE. Dostałeś odpowiedź czego można użyć aby utworzyć komunikację między aplikacją a serwerem WWW. Jeżeli nie wiesz czym jest XML to tym bardziej nie wiesz jak go parsować (osobny temat). Jeżeli nie wiesz jak pobierać pliki z Internetu to również jest to zupełnie odrębny temat. Jeżeli nie potrafisz złożyć kilku klocków w całość to żadne forum Ci nie pomoże i na zakładanie tematu na tą okoliczność mija się z celem. Obecnie być może masz jakiś fajny pomysł, ale z mojego punktu widzenia jesteś zielony z programowania, a przynajmniej dużo czasu upłynie zanim będziesz w stanie napisać to co sobie wymyśliłeś. My podajemy co najwyżej technologie jakie mogą pomóc w realizacji celu - jeżeli Ty tego nie rozumiesz to z nikim nie dogadasz się na tym forum (na innych zresztą też). |
|
1 « 2 » 3 4 |