Problem z kalkulatorem
Ostatnio zmodyfikowano 2012-08-30 23:27
Kroser Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Problem z kalkulatorem » 2012-08-30 23:07:43 Witam!
Mój problem polega na tym żnie nie mogę wpisać drugiej liczby w kalkulatorze bo od razu wyskakuje "Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz..."
Tu daje kod tego kalkulatora
#include <iostream> int main() { int a; int b; int znak; std::cout << "Podaj liczbe a: " << std::endl; std::cin >> a; std::cout << "Podaj znak (+ - * /): " << std::endl; std::cin >> znak; std::cout << "Podaj liczbe b: " << std::endl; std::cin >> b; switch( znak ) { case '+': { int wynik1 = a + b; std::cout << "Wynik dodawania: " << wynik1 << std::endl; } break; } switch( znak ) { case '-': { int wynik2 = a - b; std::cout << "Wynik odejmowania: " << wynik2 << std::endl; } break; } switch( znak ) { case '*': { int wynik3 = a * b; std::cout << "Wynik mnozenia: " << wynik3 << std::endl; } break; } switch( znak ) { case '/': { int wynik4 = a / b; std::cout << "Wynik dzielenia: " << wynik4 << std::endl; } break; } system( "PAUSE" ); return 0; }
Mógł by go ktoś sprawdzić co jest źle i mi napisać?
Z góry dzięki za pomoc |
|
cyklopek11 |
» 2012-08-30 23:12:52 Jest tutaj w naszym kursie c++ Podpowiem: Strumień wejściowy --> Czyszczenie zawartości strumienia wejściowego |
|
» 2012-08-30 23:20:54 Patrzyłem na to co napisałeś "Czyszczenie zawartości strumienia wejściowego" ale jakoś nie mogę do tego dojść :( mógł byś podpowiedzieć gdzie coś zmienić w tym kalkulatorze żeby działał? |
|
cyklopek11 |
» 2012-08-30 23:24:41 Zwracam honor błąd jest w: int znak powinno być: char znak :-)
ale i tak zalecam czyszczenie strumienia przed wczytywaniem ...
|
|
» 2012-08-30 23:27:05 Dziękuje za pomoc, działa :) |
|
« 1 » |