Przeciążanie operatora <<
Ostatnio zmodyfikowano 2012-09-22 17:58
black_agg Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Przeciążanie operatora << » 2012-09-22 16:33:49 Witam mam do zadania napisanie, może przytoczę fragment kodu: zdefiniuj funkcję globalną operator przekierowania do standardowego wyjścia aby możliwe było wstawianie do strumienia cout obiektu klasy CWektor. Obiekt klasy CWektor ma być przekazany do operatora przez referencję ale w taki sposób aby uniemożliwić funkcji zamianę tego obiektu. Operator ten ma wyświetlać zawartość tablicy oddzieloną przecinkami po pięć liczb w jednym wierszu (zmienna klasy osteam). Napisałam kod tylko nie wiem jak można wyświetlać po 5 liczb oddzielone przecinkami, jeśli mógłby mi pomóc byłabym wdzięczna, oto on:
http://ideone.com/A8W6a |
|
withelm |
» 2012-09-22 16:37:19 wypisz elementy od 0 do s.rozmiar - 1, a potem wypisz ostatni element |
|
re: » 2012-09-22 17:33:59 ostream & operator <<( ostream & wyjscie, const CWektor & s ) { for( int i = 0; i < s.rozmiar; ++i ) { wyjscie << s.wtab[ i ] << " "; } wyjscie << endl; return wyjscie; }
czy można umieścić funkcję rand? |
|
DejaVu |
» 2012-09-22 17:52:13 Napisałam kod tylko nie wiem jak można wyświetlać po 5 liczb oddzielone przecinkami, (...)
|
Jak można napisać przeciążanie operatorów nie potrafiąc wypisywać tekstu na ekran?? Samodzielność rozwiązania jest mocno wątpliwa. |
|
re » 2012-09-22 17:54:47 Niedawno zaczęłam się uczyć,ale chodzi tutaj o to, bo szukam pomocy czy to dobrze jest zrobione , a nie samodzielnie. Uwierz mi że można.. |
|
DejaVu |
» 2012-09-22 17:58:40 Jeżeli działa to jest ok. |
|
« 1 » |