Program pozwalający na komunikacje z innym użytkownikiem
Ostatnio zmodyfikowano 2012-10-08 20:05
Admixior |
» 2012-09-29 18:10:53 Hasło podajesz do programu, później w jakiś magiczny sposób(mnożenie; dzielenie; xorowanie; przestawianie bitów tak samo jak i przestawianie znaków) zmienia się w inne hasło które jest wysyłane do serwera. Choć i tak ktoś kto się zna i będzie miał keyloggera na kompie i ten program nie będzie miał problemu z wzięciem bezpośredniego hasła do bazy danych. |
|
Winner Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-09-29 18:17:14 Dobra, potem będę się martwić hasłem (jeżeli będę chciał udostępnić ten program)
Przeszukałem to forum i znalazłem parę interesujących mnie tematów, jednak nie znalazłem jaką bibliotekę użyć do połączenia się z mysql. |
|
Mrovqa |
» 2012-09-29 18:20:55 |
|
» 2012-09-29 18:41:27 Znalazłem takie coś: #include <stdio.h> #include <iostream> #include <mysql/mysql.h>
using namespace std;
int main() { char host[ 30 ] = "localhost"; char user[ 30 ] = "c"; char pass[ 30 ] = "test"; char db[ 30 ] = "c"; char sql[ 100 ] = "SELECT * FROM users"; long result; MYSQL dblink; MYSQL_RES * rs; MYSQL_ROW r; cout < < "MySQL init "; if( mysql_init( & dblink ) ) { cout << "OK" << endl; } else { cout << "blad: " << mysql_error( & dblink ) << endl; } cout << "MySQL connect "; if( mysql_real_connect( & dblink, host, user, pass, db, 0, NULL, 0 ) ) { cout << "OK" << endl; cout << "MySQL query "; result = mysql_real_query( & dblink, sql, strlen( sql ) ); if( result != 0 ) { cout << "blad: " << mysql_error( & dblink ) << endl; } else { cout << "OK" << endl; cout << "MySQL store result "; rs = mysql_store_result( & dblink ); if( rs ) { cout << "OK" << endl; unsigned int num_fields; num_fields = mysql_num_fields( rs ); while( r = mysql_fetch_row( rs ) ) { unsigned long * lengths; lengths = mysql_fetch_lengths( rs ); unsigned int i; for( i = 0; i < num_fields; i++ ) { printf( "[%.*s] ",( int ) lengths[ i ], r[ i ] ); } } mysql_free_result( rs ); cout << endl; } else { if( mysql_field_count( & dblink ) == 0 ) { result = mysql_affected_rows( & dblink ); } else { cout << "blad: " << mysql_error( & dblink ); } } } } else { cout << "blad: " << mysql_error( & dblink ) << endl; } mysql_close( & dblink ); cout << "MySQL disconnect OK" << endl; return 0; } I czy o ten kod chodzi? |
|
Mrovqa |
» 2012-09-29 20:00:00 Szukałeś biblioteki (nie kodu...), która umożliwi obsługę bazy MySQL. Skoro znalazłeś jakiś tam kod to już zapewne wiesz jakiej biblioteki użyć. Musiałeś pewnie daleko szukać - wystarczyło tylko kliknąć w jeden z pierwszych linków w google'u (30sek szukania). |
|
» 2012-09-29 20:00:34 Chciałem jeszcze pobrać mysql.h (lub inne pliki potrzebne do używania mysql w code::blocks) jednak nie mogę ich znaleźć, może ktoś mi pomóc?
EDIT: Szukałem tam, jednak nie ma tam linku do pobrania tego pliku.
EDIT2: znalazłem to na kompie (mysql.h) potem zobaczę czy to działa. |
|
» 2012-09-30 10:27:17 Jednak samo dodanie mysql.h do includow nie nie daje (są błędy podczas kompilacji) Zna ktoś jakiś kurs albo coś co ułatwi mi instalacje mysql w codeblocks? |
|
xevuel |
» 2012-09-30 11:14:42 |
|
1 « 2 » 3 4 5 6 7 8 9 |