Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

Program pozwalający na komunikacje z innym użytkownikiem

Ostatnio zmodyfikowano 2012-10-08 20:05
Autor Wiadomość
DejaVu
» 2012-10-07 19:44:12
Nikt nie zna rozwiązania tego problemu, o którym wspomniałem kilka postów wyżej (program przestal dzialac)
Takich tematów jest w necie co najmniej dziesiątki tysięcy, więc skoro twierdzisz, że nikt nie zna rozwiązania problemu oraz twierdzisz, że to co dałem nie jest pomocne, to dalsze produkowanie się kogokolwiek w tym temacie mija się z celem. Dodam, że ten temat już dawno temu powinien wylądować co najmniej 'pod dywanem', bowiem obecna dyskusja nie nawiązuje do tematu.
P-66348
Winner
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2012-10-07 20:04:37
Sory, zapomniałem tam dać znaku zapytania. MIało to być tak: Nikt nie zna rozwiązania tego problemu?
Ja nikogo nie zmuszam do napisania mi jak rozwiązać ten problem, prosze tylko o pomoc.
P-66352
DejaVu
» 2012-10-07 20:13:34
Moje doświadczenie mówi, że biblioteka MySQL Connector C++ jest tak gówniana, że z mojego punktu widzenia nie powinna istnieć :) Radzę Ci najpierw zdobyć doświadczenie np. korzystając z biblioteki SQLite, a dopiero pchać się na takie rozwiązania jak już będziesz potrafił SAMODZIELNIE rozwiązywać problemy kompilacji.
P-66356
Winner
» 2012-10-07 22:35:37
Ale tego SQLite bym się musiał uczyć od nowa (nie wiem wogole jak tego używać itp.) poczytałem trochę o tym na wikipedi ale nie dodało mi to za dużo wiedzy. A Mysql już trochę znam (z innych języków(Pawn, Lua)) i mniej więcej wiem jak wysłać zapytanie, wybrać dane z bazy itp. Tylko nie umiem zainstalować mysql w c++.

EDIT:

NIe wiem czy oto chodziło ale dodałem takie coś i działa narazie:
C/C++
#include <iostream>
#include<CSWinsock.h>
#include <mysql.h>

#include<windows.h>

using namespace std;

int main()
{
    MYSQL * test;
    test = mysql_init( NULL );
    mysql_real_connect( test, "", "root", "", "", 0, NULL, 0 );

return 0;
}
P-66374
Winner
» 2012-10-08 20:02:33
Jeszcze jedno pytanko:jak wysłać wartość zmiennej do bazy za pomocą mysql_real_query? To jest pytanie:
query = "INSERT INTO `Nic` (`Nick`)  VALUES ('a')";
 i do bazy normalnie zapisuje mi się litera a, nie wiem jak zamiast a wstawić tam np. zmienna i żeby w bazie się zapisała wartość tej zmiennej.
P-66445
DejaVu
» 2012-10-08 20:05:47
Zamykam. Jeden temat = jeden problem.
P-66446
1 2 3 4 5 6 7 8 « 9 »
Poprzednia strona Strona 9 z 9