Program pozwalający na komunikacje z innym użytkownikiem
Ostatnio zmodyfikowano 2012-10-08 20:05
DejaVu |
» 2012-10-07 19:44:12 Nikt nie zna rozwiązania tego problemu, o którym wspomniałem kilka postów wyżej (program przestal dzialac)
|
Takich tematów jest w necie co najmniej dziesiątki tysięcy, więc skoro twierdzisz, że nikt nie zna rozwiązania problemu oraz twierdzisz, że to co dałem nie jest pomocne, to dalsze produkowanie się kogokolwiek w tym temacie mija się z celem. Dodam, że ten temat już dawno temu powinien wylądować co najmniej 'pod dywanem', bowiem obecna dyskusja nie nawiązuje do tematu. |
|
Winner Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-10-07 20:04:37 Sory, zapomniałem tam dać znaku zapytania. MIało to być tak: Nikt nie zna rozwiązania tego problemu? Ja nikogo nie zmuszam do napisania mi jak rozwiązać ten problem, prosze tylko o pomoc. |
|
DejaVu |
» 2012-10-07 20:13:34 Moje doświadczenie mówi, że biblioteka MySQL Connector C++ jest tak gówniana, że z mojego punktu widzenia nie powinna istnieć :) Radzę Ci najpierw zdobyć doświadczenie np. korzystając z biblioteki SQLite, a dopiero pchać się na takie rozwiązania jak już będziesz potrafił SAMODZIELNIE rozwiązywać problemy kompilacji. |
|
» 2012-10-07 22:35:37 Ale tego SQLite bym się musiał uczyć od nowa (nie wiem wogole jak tego używać itp.) poczytałem trochę o tym na wikipedi ale nie dodało mi to za dużo wiedzy. A Mysql już trochę znam (z innych języków(Pawn, Lua)) i mniej więcej wiem jak wysłać zapytanie, wybrać dane z bazy itp. Tylko nie umiem zainstalować mysql w c++. EDIT: NIe wiem czy oto chodziło ale dodałem takie coś i działa narazie: #include <iostream> #include<CSWinsock.h> #include <mysql.h>
#include<windows.h>
using namespace std;
int main() { MYSQL * test; test = mysql_init( NULL ); mysql_real_connect( test, "", "root", "", "", 0, NULL, 0 ); return 0; }
|
|
» 2012-10-08 20:02:33 Jeszcze jedno pytanko:jak wysłać wartość zmiennej do bazy za pomocą mysql_real_query? To jest pytanie: query = "INSERT INTO `Nic` (`Nick`) VALUES ('a')"; i do bazy normalnie zapisuje mi się litera a, nie wiem jak zamiast a wstawić tam np. zmienna i żeby w bazie się zapisała wartość tej zmiennej. |
|
DejaVu |
» 2012-10-08 20:05:47 Zamykam. Jeden temat = jeden problem. |
|
1 2 3 4 5 6 7 8 « 9 » |