[WinAPI] Problem z funkcją SetPixel (Windows Vista)
Ostatnio zmodyfikowano 2012-10-08 12:39
danpan Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[WinAPI] Problem z funkcją SetPixel (Windows Vista) » 2012-10-08 06:44:48 Witam Problem polega na tym ze w programie skompilowanym na moim komputerze z systemem Vista funkcja SetPixel nie rysuje na całym obszarze okna, natomiast testowałem na komputerze w pracy (system XP) i wszystko działa prawidłowo. Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać. Nie wiem czy to chodzi o kartę graficzną, system czy jeszcze może o coś innego.
|
|
xevuel |
» 2012-10-08 07:27:04 funkcja SetPixel nie rysuje na całym obszarze okna |
Nie wiem, co masz konkretnie na myśli, ale ta funkcja jest zbyt wolna, aby używać jej do malowania całego okna. Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać. |
Być może, ale przede wszystkim potrzebny jest nam kod programu. |
|
Mrovqa |
» 2012-10-08 07:57:28 Ja bym radził pobrać w jakiś sposób bufor - na wskaźniku by to szybko poszło. Miałem kiedyś ten problem, ale to był malutki obraz i musiałem go zedytować tylko przy odpalaniu aplikacji, więc SetPixel mi wystarczył ;) |
|
DejaVu |
» 2012-10-08 08:10:04 |
|
danpan Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-10-08 12:39:23 dc.SelectObject( colorPen ); dc.MoveTo( x, y ); dc.LineTo( x + 1, y );
Rozwiązałem to właśnie w taki sposób, ale zastanawiałem się dlaczego w ogóle ten problem wystąpił myślałem, że ktoś już was miał już styczność z tym przypadkiem.
Dziękuję za linki i pomoc to dokładnie ten sam problem. |
|
« 1 » |