Czyszczenie ekranu
Ostatnio zmodyfikowano 2012-10-31 06:53
minicpp Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Czyszczenie ekranu » 2012-10-30 20:39:59 Witam, chcę napisać prostą gierkę. I nie wiem jak wyczyścić ekran. Nie lub źle działa: System("CLS"); clrscr(); (Ten z console.ddt) |
|
Mrovqa |
» 2012-10-30 21:31:30 Nie lub źle działa: System("CLS"); clrscr(); (Ten z console.ddt) |
Pisz zrozumiale, trochę mi zajęło zrozumienie tego. Masz na myśli migotanie ekranu? |
|
Dragonit |
» 2012-10-31 06:53:54 Zapewne chodzi mu o wyczyszczenie okna konsoli. lub #include <windows.h>
void clrscr( void ) { COORD coordScreen = { 0, 0 }; DWORD cCharsWritten; DWORD dwConSize; HANDLE hCon = GetStdHandle( STD_OUTPUT_HANDLE ); CONSOLE_SCREEN_BUFFER_INFO csbi; GetConsoleScreenBufferInfo( hCon, & csbi ); dwConSize = csbi.dwSize.X * csbi.dwSize.Y; FillConsoleOutputCharacter( hCon, TEXT( ' ' ), dwConSize, coordScreen, & cCharsWritten ); GetConsoleScreenBufferInfo( hCon, & csbi ); FillConsoleOutputAttribute( hCon, csbi.wAttributes, dwConSize, coordScreen, & cCharsWritten ); SetConsoleCursorPosition( hCon, coordScreen ); } lub za pomocą DDT-CONSOLE: i inne których nie znam :) |
|
« 1 » |